“41 yıldır siyaset yapıyorum, ayrımcılık yapmadım”

AK Parti 25. Dönem Zonguldak Milletvekili ve 26. Dönem 2. Sıra Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, 41 yıldır siyaset yaptığını belirterek, “Ben akşamdan sabaha buralara gelmedim; sadece Alaplı’da, Ereğli’de değil, Zonguldak’ın her bölgesinde benim bir karşılığım var. Hiçbir zaman da ayrımcılık yapmadım” dedi.

“41 yıldır siyaset yapıyorum, ayrımcılık yapmadım”

AK Parti 25. Dönem Zonguldak Milletvekili ve 26. Dönem 2. Sıra Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, 41 yıldır siyaset yaptığını belirterek, “Ben akşamdan sabaha buralara gelmedim; sadece Alaplı’da, Ereğli’de değil, Zonguldak’ın her bölgesinde benim bir karşılığım var. Hiçbir zaman da ayrımcılık yapmadım” dedi.

1 Kasım Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesinde çalışmalarına kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra sendika, oda ve dernekler ile köy ziyaretleri gerçekleştirerek ağırlık veren Çaturoğlu gittiği her yerde sevgi seli ile karşılanıyor.

Dün gün boyu gerçekleştirdiği protokol ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde ise Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Kızılca, Pembeciler, Gebe, İmranlar ve Emirali köylerine giden Çaturoğlu, kıraathanelerde toplanan halka ile kucaklaştı, sorun ve taleplerini dinledi.

HER YERDE YOĞUN İLGİ

Gittiği her yerde yoğun ilgi ile karşılanan Çaturoğlu’na, ayağının tozuyla Ankara’dan gelen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Kdz. Ereğli İçe Başkanı M. Fatih Çakır, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Ayhan Taşdelen, Kazım Beceren ile parti yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri eşlik etti.

ÇATUROĞLU, “VATANDAŞIN MESAJINI ALDIK”

Çaturoğlu ve beraberindeki heyetin gece geç saatlere kadar süren köy programları oldukça verimli geçerken, Çaturoğlu köylerde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi:

“Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuçları çok iyi olduk ve vatandaşın verdiği mesajı aldık. Yalnız MHP’nin koalisyona yanaşmaması sebebiyle bir koalisyon süreci gerçekleşmedi. Vatandaşlarımız bize son seçimlerde, ’koalisyon kurun’ dedi. Bizlerde kurmak için çok uğraştık. Tabanımız bize, ’MHP ile koalisyon kurun’ dedi. Bizde bu noktada çalıştık. Yalnız MHP daha ilk akşamdan koalisyona kapılarını kapattı. Ülkemizde oluşan tabloyu görüyorsunuz. Biz 5 aydır sokaklardayız. Caddelerdeyiz, kahvelerdeyiz, mahallelerdeyiz, bölgedeyiz.

41 YILDIR SİYASET YAPIYORUM

41 yıldır siyaset yaptığını hatırlatan Çaturoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“41 yıldır bu siyasetin içindeyim ve belli bir karşılığımız var. Geçen son 5 aylık süreyi o kadar güzel, o kadar iyi değerlendirdik ki, listeler oluşmadan önce Zonguldak’ta yapılan anketlerde ön sıralarda çıktık. Bunlar tesadüfle olacak şeyler değil. Bunlar çalışma, özveri ile oluyor. Bizim evde torunlar var, bayram için İstanbul’dan ziyaretime geldiler, birkaç gün içinde de gidecekler. Görme fırsatım olmuyor, bizim derdimiz olmazsa, fedakarlık göstermezseniz bu işler olmaz, biz talip olduk, Genel merkezimiz de bize teveccüh gösterdi.

“AYRIMCILIĞA GİRMEYELİM”

Bizim ilçe ilçe, bölge bölge ayrımcılığımız gayrımız yok. Eskiden Alaplı, Zonguldak İli Ereğli kazasının nahiyesiydi, sonradan Alaplı Ereğli’den ayrıldı. Ereğli- Alaplı ayrımcılığa girdiğimiz zaman bunun sonu yok. Önce Trabzon’lu, Alaplı’lı, Ereğli’li diye ayırsınınız, sonra beldesine köyüne göre ayırırsınız, bu işin içinden çıkamazsınız.

Önemli olan nedir? Sizlere faydalı olabiliyor muşuyuz, himzet verebiliyor muyuz? Bu ayrımcılıkların sonu yok. “

UYSAL, “ANKARA’DA GÜZEL HABERLER VAR”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Uysal’da konuşmasında Ankara’dan yeni geldiğini belirterek, “ Şimdi Ankara’dan geliyorum. Partimizin yerel yönetimler toplantısına katıldım. Oldukça güzel haberler var. 4 Ekim’de açıklanacak olan seçim paketimizde bir müjde var kİ, sizlere onu şimdi burada anlatamam Başbakanımız bunu açıklayacak. Ben sizden partimizi tek başına iktidara taşımak için destek istiyorum. Bakın Sayın Vekillerimizin ve siyasi büyüklerimizin katkıları ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinin eski binası fakülteye tahsis edildi, Kent meydanı içinde önemli mesafeler kat ettik. Bunlar Ak Partimiz sayesinde oldu. Bize daha çok destek verin bizde Ankara’da daha gururla İlçemize Ereğli’mize büyük hizmetler verelim.

“ÇATUROĞLUNA KEFİLİM, ÇOK ÇALIŞKAN BİRİ”

Burada Sayın vekilimiz var; Çok çalışkan bir arkadaşımız. Ben şuna inanıyorum. Ben kendisine kefilim. Kendisi çok başarılı olacak Ereğli’de Alaplı’da, Zonguldak’ta bütün sorunlarla ilgilenecek. Buna kalpten inanıyorum, kendisine kefilim” dedi.

ÇAKIR, BİZE TAM DESTEK VERİN

Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkan Çakır ise yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin son 13 yıllık kazanımlarından bahsederek, “Şimdi Kanal İstanbul, havalimanı projelerimiz var. Bunlar bazı yabancı devletleri rahatsız ediyor. Ne kadar ederse etsin, bunlardan geri adım atmayacağız. Bize destek verin. Zonguldak’ımızın sorunları ile çok daha güçlü bir şekilde ilgilenelim. AK Parti 1 Kasım da Zonguldak’ta birinci parti çıkıp, ülkemizde de tek başına iktidar olursa, Ereğli’mizde, bölgemizde bunun nimetlerinden fazlasıyla yararlanır. Bundan endişeniz olmasın. Biz buralara sık sık gelemeye devam edeceğiz. Biz geldikçe hizmetlerimizde gelecek” şeklide konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çaturoğlu ve beraberindeki heyet, gittikleri her köyde vatandaşlarla hatıra fotoğraf çektirdi, sorun ve isteklerini tek tek not aldı ve çözümü konusunda gerekli girişimlerin yapılacağı sözünü verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER