47 Bin Öğretmen ataması yapılacak

AK Parti Zonguldak milletvekili Özcan Ulupınar, 47 bin öğretmen ataması yapılması için AK Parti Hükümeti olarak Meclis Başkanlığı´na kanun tasarısı sunduklarını belirtti.

47 Bin Öğretmen ataması yapılacak
AK Parti Zonguldak milletvekili Özcan Ulupınar, 47 bin öğretmen ataması yapılması için AK Parti Hükümeti olarak Meclis Başkanlığı´na kanun tasarısı sunduklarını belirtti. Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ Hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı´na 47 bin öğretmen ataması yapılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne kanun tasarısı sundu. Tasarıyla, 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı´nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname´ye ek madde eklenmesi öngörülmektedir. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu´nun imzasıyla Meclis Başkanlığı´na sunulan tasarının gerekçesinde; “Eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi bakımından yeterli personelin istihdam edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede tasarı ile Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesi gerekmektedir.” Dedi.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, tasarı ile 1 ile 9 derece arasında 47 bin öğretmen adayı için kadro açılması öngörüldüğünü ve Tasarının Meclis´ten geçmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından 47 bin öğretmen adayının ataması yapılacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER