50 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI

Alaplı Belediyesi’nin 15. Geleneksel Sünnet Şöleni’nde, 50 çocuk gönüllerince eğlendi.

50 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI

gundemeregli.com-Alaplı Belediyesi 15. Geleneksel Sünnet Şöleni, sabah, ailelerinin nezaretinde sünnet çocuklarının giyindirilmesiyle başladı. Belediye hizmet binası önünde kısa süreli davul zurnalı eğlencenin ardından sünnet çocukları, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i makamında ziyaret ettiler. Sünnet çocuklarıyla bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Nuri Tekin, çocuklardan, ailelerine ve topluma yararlı birer birey olmalarını istedi. Sünnet çocukları ve aileleri, karavanlı traktörle şehir içinde gezdirildikten sonra Belediye Başkanı Nuri Tekin ile birlikte Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ı   ziyaret ettiler. Kaymakam Yıdıray Malğaç, ziyarette sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Sünnet Şöleni’nin açılışı ise Belediye Çaybahçesi’nde gerçekleştirildi. Açılışa, sünnet çocukları ve ailelerinin yanı sıra; Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köttürk, 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP il, ilçe ve belde başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle, diğer siyasi partilerden temsilciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´ nın okunması ve Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş’ın hayır duası okumasıyla başlayan açılışta konuşan Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, sünnet olacak 50 çocuğun erkekliğe ilk adımı atmaya hazırlandıklarını belirterek, ailelerine ve topluma hayırlı olmaları temennisinde bulundu. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i de tebrik eden Ali İhsan Köktürk, “Alaplı Belediye Başkanımız Sayın Nuri Tekin, göreve başladığı ilk günden bu yana çok güzel hizmetler yapıyor. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum. İnşallah, hizmetleri artarak devam edecek. “ dedi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç da, çocukların hayatlarının en önemli iki evresinden birini yaşadıklarını belirterek, “ 50 çocuğumuz sünnet olarak erkekliğe ilk adımı atacaklar. Ben çocuklarımıza ve ailelerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Alaplı Belediye Başkanımızı ve belediye çalışanlarımızı da tebrik ediyorum.  “ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de konuşmasında, sünnet çocuklarının hayatlarında unutamayacakları bir gün yaşadıklarını belirterek, “Bugün eğlencesini yaptığımız ve önümüzdeki hafta sünnetlerini yapacağımız çocuklarımız erkekliğe ilk adımı atacaklar. Ben sünnet çocuklarımızın ailelerine ve topluma yararlı birer birey olmaları en büyük temennimiz. İnşallah, çocuklarımız bu güvenimizi de boşa çıkarmayacaklar. İnşallah, evlilik düğünlerini de yine hep beraber yapacağız. “ dedi.

Şölen, sünnet çocukları ve ailelerine yemek ikramı ve çocuklara hediyelerinin verilmesinin ardından eğlence ile sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER