500 METRE ALTINDA İFTAR AÇTILAR

500 METRE ALTINDA İFTAR AÇTILAR

gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde özel maden ocağı işçileri, Ramazan ayının ilk orucunu yerin 500 metre altında açtılar.
11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk orucunu tutan maden işçileri, yerin yüzlerce metre altında oruçlarını açtılar. Yanlarında getirdikleri yiyecekleri gazetelerin üzerine sererek yere oturan madenciler, akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtılar. Kömür karası elleri ile yanlarında getirdikleri yiyecekleri yiyen maden işçileri Ramazan ayının gelmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Arkadaşlarının ramazan ayını kutlayan maden işçisi Hüseyin Kocaman, “Arkadaşlar bir Ramazan ayına daha girmiş bulunuyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Herkesin orucunu Allah şimdiden kabul etsin” dedi.
16-24 vardiyasında ocağa indiklerini söyleyen maden işçisi Kocaman, “Gece vardiyasındayız. Biraz zor olsa da Allah’a şükür dayanabiliyoruz. Şükürler olsun Allahımıza bize bu iş yerinde çalışmayı nasip ediyor. Bu Ramazan ayında oruç tutmayı nasip ediyor. Bize güç-kuvvet veriyor” diye konuştu.
Ramazan ayında oruç tutmanın ve madenci arkadaşları ile birlikte iftarda oruçlarını açmanın kendileri için ayrı bir sevinç olduğunu söyleyen maden işçisi Burhan Günay da, “Herkes çoluğu çocuğu ile evinde iftar yaparken bizde arkadaşlarımızla birlikte burada iftar yapıyoruz. Oruçluyken çalışmak zor. Çok yukarılardan aşağıya malzeme indiriyoruz” dedi.
Maden işçileri iftarın ardından yerin yaklaşık 500 metre altında çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiler.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 06:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER