55 yıllık köprü tehlike saçıyor

Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde, 55 yıllık Alaplı Köprüsü, ayaklarının aşınması nedeniyle tehlike arz ediyor.

55 yıllık köprü tehlike saçıyor
 
Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde, 55 yıllık Alaplı Köprüsü, ayaklarının aşınması nedeniyle tehlike arz ediyor.
6 Nisan 2012 tarihinde Çaycuma´da meydana gelen köprü faciasında 15 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gözler, Alaplı’da 55 yıl önce inşa edilen Alaplı Köprüsü´ne çevrilmişti. Alaplı halkı faciadan sonra köprünün bakım ve onarımının yapılması için uyarıda bulunmuştu. Zaman içerisinde henüz somut bir çalışma başlatılmadığı belirtildi. Alaplı Çayı´nın temizlenmemesi de vatandaşları tepkisine neden oldu. Alaplı şehir merkezinde bulunan ve Karşıyaka ile ulaşımı sağlayan köprünün üzerinde her gün binlerce kişinin geçtiği ifade edilirken, 2012 yılından bu yana onlarca kurum ve üniversitenin uyarısına rağmen köprü konusunda istenilen duyarlığın gösterilmediği kaydedildi.

55 YILLIK KÖPRÜNÜN AYAKLARI YORGUN
Alaplı´yı karşı yakaya bağlayan karayolları üzerinde bulunan köprünün ayaklarının artık döküldüğü belirtildi. Köprü ayaklarının aşındığını gören vatandaşlar yetkililerin bu köprüye bir an önce çözüm bulmasını istedi. Olası bir yağışta köprünün dayanamayacağını söyleyen vatandaşlar, bir an önce soruna yetkililerin el atmasını istedi. Köprü ayaklarının aşınmasının yanı sıra Alaplı Çayı içerisinde bu bölgede sel felaketinin ardından hiçbir temizleme çalışması yapılmaması dikkat çekti. Yaşanan felaketten ders çıkarılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, köprünün onarılması ve Alaplı Çayı içerisinde yığıntı haline gelen molozların temizlenmesini istedi.
Belediye Başkanı Nuri Tekin ise yaptığı açıklamasında, DSİ ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar Alaplı halkı içindir diyerek, yapılan çalışmaların neticesinde Alaplı Çayı´nda Eskişehir´deki Porsuk Çayı´nda uygulanan bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Belediye ve Devlet Su İşleri (DSİ) işbirliğiyle yapılan bakım ve temizlik çalışmalarının şu anda durdurulduğunu fakat kısa zamanda izinlerin alınıp yeniden çalışmalara devam edileceğinin altını çizen Başkan Tekin, Göksu Irmağı üzerinde hayata geçireceğimiz projeyle her biri kendine özgü tasarıma sahip olan yeni taşıt ve yaya köprüleri görünümleriyle güzelliğine güzellik katacak bir çalışma olacaktır. Her yıl yaşanan taşkınların sonucunda köprü ayaklarında biriken ağaç ve dalların birikmesiyle yaşanan bu sorunlar ve köprünün ayaklarındaki tahribat üzerinde iyileştirme projenin biran önce hayata geçmesi için çalışmaların hızlanması gerekiyor dedi.
Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER