6 bin seçmenli mahalleye 8 muhtar adayı

6 bin seçmenli mahalleye 8 muhtar adayı

6 bin seçmenli mahalleye 8 muhtar adayı
Zonguldak’ta 6 bin seçmeni bulunan Mithatpaşa Mahallesi’nde 5 Haziran 2016 tarihindeki mahalle muhtarlığı seçimleri için 8 muhtar adayı yarışacak.
Zonguldak’ın 9 bin nüfusuyla en kalabalık mahallelerinden birisi olan Mithatpaşa Mahallesi; 5 Haziran 2016 tarihinde sandık başına gidecek. Mevcut muhtarın istifasının ardından boşalan muhtarlık makamında ise azalardan oluşan heyet görev yapıyor.
6 bini aşkın seçmeni bulunan mahallede seçimlere hazırlanan adaylar mahalle sakinlerini ziyaret ederek destek istiyor. Şehir merkezine en yakın mahallelerden birisi olan Mithatpaşa Mahallesi’nde muhtar adaylarının arasındaki rekabet sürüyor.
Muhtarlığa adaylığını koyan Çetin Terzioğlu, “Muhtarımız görevinden istifa etti. Görevinden istifa etmesi nedeniyle mahalle muhtarlığı boşalmış oldu. Bir de Dilaver Mahallesi Muhtarımızın da vefat etmesi nedeniyle iki mahallede seçimler yenilenecek. Muhtarlık yarışında 8 aday var. Aday arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Mahalleye hizmet için aday olduklarına inanıyorum. Olursa ki ben kazandığım takdirde aday arkadaşlarım ve mahalle sakinlerimiz bir araya gelerek mahallemiz için ne gerekiyorsa yapılması konusunda onların da desteğini alırım” diye konuştu.

“MAHALLEMİZ ZONGULDAK’IN AYNASI”
Önceki seçimde de aday olduğunu hatırlatan Varol Demirköse ise, 5 Haziran 2016 tarihinde yapılacak olan seçimler için adaylığını açıkladı. Mahallenin Zonguldak’ın merkezi ve aynası olduğuna dikkat çeken Demirköse, Zonguldak’taki diğer 18 mahalleye örnek olacaklarını ifade etti.Diğer adaylara da başarılar dileyen Demirköse, şöyle dedi:
“Muhtarın istifası üzerine kanunen azalar bu göreve vekaleten bakıyor. Mevzuat gereği de 5 Haziran 2016 tarihinde muhtarlık seçimi yapılacak. Zonguldak’ta iki mahallede muhtarlık seçimi yapılacak. Birisi Mithatpaşa Mahallesi’dir. Biz geçen 2014 seçimlerinde adaydık, yine adaylığımızı koyduk. Çünkü biz doğduğumuz, büyüdüğümüz ve son nefesimizi verecek olduğumuz Mithatpaşa Mahallesi’nin Zonguldak’ın merkezi olduğunu biliyoruz. Hak ettiği şekilde yönetilmediğini biliyoruz. Zonguldak’ın aynası olduğunu biliyoruz. Bu şekilde yönetime layık olmadığını görüyoruz. Bu nedenle talip olduk. Zonguldak’ın merkezi konumunda yaklaşık 2 bin 500 metre boyunda, 2 bin 350 hanesi olan 9 bine yakın nüfusu, 6 bin 500’e yakın seçmeni bulunan bir mahalledir. Fakat bu özellikleri olması, mahallenin daha önde olmasını göstermemiş. Bugün Zonguldak’ın geneline baktığımız zaman 19 mahalle içerisinde hizmet olarak en geride olan Mithatpaşa Mahallesi’dir. Biz de bundan rahatsızız. Eğer bu mahalle Zonguldak’ın merkeziyse, Zonguldak’ın aynasıysa en iyi şekilde yönetilmeli ve Zonguldak’ı temsil edebilmelidir. Biz bu konuda yola çıktık. Bu konuda adaylığımızı açıkladık. Bu konuda adaylığımız sadece mahalle muhtarlığı olmayacak, adaylığımız halk destek verirse diğer 18 mahalleye örnek olacak işleri yapmayı kendimizi görevli görüyoruz. Bizim şu anda aldığımız duyumlara göre benimle beraber 8 aday arkadaşımız yarışıyor. Biz hepsine başarılar diliyoruz.”
Şaban Yavuz, Murat Köse, Bayram Demir, Taşkın Ar, Çetin Terzioğlu, Muhammet Üke, Sezgin Akkaya ve Varol Demirköse, 5 Haziran 2016 tarihindeki seçimlerde muhtarlık için yarışacak.
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER