6 yıl sonra ilk ders zili

6 yıl sonra ilk ders zili

6 yıl sonra ilk ders zili
Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde 2010 yılında kurulan Tıp Fakültesi öğrencileri 6 yıl aradan sonra Karabük’te eğitim almaya başladı.
2010 yılında kurulan ancak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden öğrenciler ile bu yıl yerleşen KBÜ Tıp Fakültesi öğrencileri bundan böyle eğitimlerini Karabük Üniversitesi kampüsünde bulunan Tıp Fakültesi binasında sürdürecekler.
Yeni Eğitim - Öğretim yılı için Tıp Fakültesi binası Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda “Açılış Dersi Töreni” gerçekleştirildi. Programa, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kara, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Yönetici Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, akademik personel ve Tıp Fakültesi öğrencileri ile basın mensupları katıldı.

Dekan Öztürk: “Uzun zaman alacak hazırlıklar kısa sürede tamamlandı”
Programın açılış konuşmasını yapan KBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tıp Fakültesi’nin oluşması için zaman isteyen gerekli laboratuvar ve donanımların kısa sürede tamamlanarak bu hafta itibariyle eğitimlere başlandığını belirtti.
Öztürk, Fakülte’nin Karabük’e getirilmesinde ve ihtiyaçlarının karşılanmasında emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a ve üniversitenin ilgili diğer yöneticilerine teşekkür ederek yeni eğitim öğretim döneminin başarılı bir şekilde geçmesini diledi.

Rektör Polat: “İlk hedeflerimden biri Tıp Fakültesi’ni asıl yerine taşımaktı”
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, göreve geldiği andan itibaren ilk hedeflerinin Tıp Fakültesi öğrencilerinin Karabük’te eğitim öğretim görmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
Rektör Polat “Bu yıl yaptığımız başvuru sonucunda YÖK’ten gönderilen bir heyet Fakültemizdeki olanakları, laboratuvarlarımızı denetlediler ve başvurumuza çok olumlu yanıt verdiler. Sahip olduğumuz olanakların gerekenden daha ötede olduğunu ifade ettiler. Dolayısıyla Tıp Fakültesi’ni Karabük’e getirerek Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılında eğitimlerini asıl yerleri olan Karabük Üniversitesi’nde almalarını sağladık.” dedi.

“Tıp Fakültesi sayısında dünyada 5’inci sıradayız”
Rektör Prof. Dr. Refik Polat, tıp fakültesi sayısı olarak dünya ülkeleri arasında Türkiye’nin 5’inci sırada olduğunu belirterek konuşmasına devam etti. Polat, yapılan araştırmalara göre Hindistan’ın birinci, Amerika’nın ise ikinci sırada olduğunu belirterek 1990 yılında ülkemizde 25 tıp fakültesi varken bugün bu rakamın 80’lerde olduğunu aktardı.
Rektör Polat konuşmasında Tıp Fakültesi öğrencilerine de seslenerek hekimlik mesleğinin sadece hastayı tedavi etmek olmadığını, her hekimin hasta şikâyetinin yanında hasta ve hasta yakınlarıyla empati kurup psikolojilerini anlayarak hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ak, KBÜ Tıp Fakültesi’nin “Açılış Dersi”nde öğrencilere iletişimin önemini anlattı.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER