64 YILLIK İŞİNİ BAKIN KİME BIRAKTI

64 yıldan bu yana bakkal olarak işyerini işleten esnaf Nail Girgin, esnaflık hayatını oğlu İsmail Girgin’e devir etti.

64 YILLIK İŞİNİ BAKIN KİME BIRAKTI
gundemeregli.com-Çaycuma ilçesinde, 64 yıldan bu yana bakkal olarak işyerini işleten esnaf Nail Girgin, esnaflık hayatını oğlu İsmail Girgin’e devir etti.
Çaycuma kent merkezinde 1967 yılından bu yana bakkaliye işleten Nail Girgin işyerinde düzenlenen tören ile esnaflık mesleğini oğlu olan İsmail Girgin’e teslim etti. Nail amca 1967 yılından bu yana Çaycuma kent merkezinde küçük bir bakkal dükkanı işleterek 2014 yılına kadar bu işini hiç bırakmadı. Ancak yaşı itibari ile yaşlı olan Nail amca işyerinde düzenlenen devir teslim töreni ile esnaflık hayatını artık oğluna bıraktı. Devir teslim töreni öncesi konuşma yapan Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, 64 yıllık esnaf hayatı boyunca esnaflığını en iyi derecede yapan Nail Girgin’e teşekkür ederek bundan sonraki yaşamında mutlu ve huzurlu olmasını temenni etti.
Kandemir, “12 yıllık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak heyecanımı paylaşmak istiyorum. 64 yıllık esnaflık hayatına bugün itibari ile son noktasını koyan Nail Girgin ağabeyimi tebrik ediyorum ve bundan sonraki yaşamında daha mutlu ve huzurlu olmasını temenni ediyorum. Aynı zamanda bizlerinde bugüne kadarı örnek aldığımız bir esnaf ağabeyimize bir plaket vermek bizim için ayrı onur ve gururdur. Bundan sonraki işlerinde burada olan oğlu İsmail Girgin yönetecektir. Bizler kendilerine teşekkür ediyoruz ve bunun anısına kendisine bir plaket taktim ediyorum” dedi. 64 yıllık esnaf hayatını bugün itibari ile oğluna devir eden Nail Girgin ise, “64 yıllık esnaflık hayatımı bugün itibari ile noktalıyorum. Buradaki işyerimi oğlum İsmail Girgin yürütecektir. Bizleri unutmayıp onurlandıran ve ilk kayıt olduğum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Başkanı Hayri Kandemir ve ekibine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yanımda olan tüm dostlarıma, müşterilerime, ilkokuldan başlayıp arkadaşlığımızı devam ettirdiğim dostlarıma da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, 64 yıllık esnaf Nail Girgin’e plaket takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Nail Girgin’in oğlu İsmail Girgin ise devir teslim töreni sonunda babasının elini de öpmeyi ihmal etmedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER