7 İMAM VE 3 MÜEZZİN´Lİ TERAVİH NAMAZI

7 İMAM VE 3 MÜEZZİN´Lİ TERAVİH NAMAZI
gundemeregli.com- 
Karadeniz Ereğli ilçesinde 7 imam ve 3 müezzin tarafından Enderun usulü teravih namazı kıldırıldı.
Karadeniz Ereğli’deki Meydanbaşı Camii’nde Enderun usulü kıldırılan teravih namazına çok sayıda vatandaş iştirak etti. Teravih öncesi camide sala verildi ve yatsı ezanı okundu. Teravih namazında Bolu ili emekli müezzini Muammer Küçükseymen tarafından ilçede düzenlenen kurslara katılan 7 cami imamı ve 3 müezzin ile birlikte her dört rekatta bir yer değiştirilerek, çeşitli makamlarda namaz kıldırıldı. Her 4 rekatın arasında ise müezzinler ilahiler okudu.
Vatandaşlar, hayatlarında ilk kez kıldıkları Enderun usulü teravih namazının çok hoşlarına gittiğini belirterek, “Sabaha kadar devam etse kılardık” dediler. Cami cemaatinden Şinasi Bozkurt, teravih namazını huşu içinde kıldığını, geleneğin her zaman devam etmesini istediğini söyledi.
Emekli müezzin Muammer Küçükseymen, Osmanlı döneminde teravih namazının insanlara sevdirilmesi için Enderun usulü teravih namazları kılınmaya başlandığını ve bu geleneği Türkiye’de tekrar canlandırmak ve yaşatmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Enderun usulü teravih namazı Gülüç Site Camii Müezzini Niyazi Bayar, Hamzafakıhlı Merkez Camii Müezzini Abdullah Negüzel, Çiğdemli Köyü Dalbanlar Mahallesi Camii İmamı Mesut Topçu, Ketenciler Köyü Merkez Camii İmamı Emin Demirci, Hamzafakıhlı Merkez Camii İmamı Fatih Demirbaş, Topçalı Köyü Veliler Mahallesi Camii Müezzini Halil Üstünyer ve Safa Camii Müezzini Zeki Tepe tarafından kıldırıldı.
Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2013, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER