7 kişilik yılmaz ailesinin tek odalı evlerinde yaşam mücadelesi

Geçtiğimiz yıl evleri yanan 7 kişilik Yılmaz ailesi, tek göz odada adeta yaşam mücadelesi veriyor.

7 kişilik yılmaz ailesinin tek odalı evlerinde yaşam mücadelesi
Karabük’te geçtiğimiz yıl evleri yanan 7 kişilik Yılmaz ailesi, tek göz odada adeta yaşam mücadelesi veriyor.


Karabük’ün Cumayanı köyünde geçen yıl elektrik kontağından çıkan yangın sonrası iki katlı evleri yanan Yılmaz ailesi, alt katın tek odasında yaşam mücadelesi veriyorlar.

Maddi imkansızlıktan dolayı yanan evlerini onaramayan Yılmaz ailesi, tavanı tahtalarla kaplı ve bazı camlarının naylonla örterek soğuk kış günlerinde zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Ev sahibi Önder Yılmaz, evlerinin bir yıl önce elektrik kontağından çıkan yangın sonrası yandığını söyleyerek, “Evimiz yanalı bir sene oldu. İki katlı evimizdi ve her şeyimiz vardı. Şimdi ise hiçbir şeyimiz yok. Burada zor oluyor ama yaşam mücadelesi için yapacak bir şey yok. Kiralarda pahalı olunca başka yere de gitme şansımız yok. 5 çocuğum ve eşimle birlikte 7 kişi tek odada yaşıyoruz. Bütün her şeyimiz bir anda yok oldu. Kış ayındayız ama mecburuz burada yaşamaya. Yetkililerden tek isteğim evimi yeniden yapmak istiyorum. Durumumuz ortada” dedi.

Yılmaz ailesinin tek kız çocuğu ise yeni yılda tek dileğinin ise sıcak bir eve kavuşmak olduğunu belirterek, Okula da gitmek istiyorum ama evimizi yapamadık dedi.


Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 09:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Savas Akbas
Savas Akbas - 9 yıl Önce

Banka yardım hesabı var mı?

SIRADAKİ HABER