7 YAŞINDA 2. SERGİSİNİ AÇACAK

7 YAŞINDA 2. SERGİSİNİ AÇACAK
gundemeregli.com-
 Alaplı ilçesinde 2,5 yaşında resim yapmaya başlayan 7 yaşındaki İrem Yılmaz, şimdiye kadar yaptığı 15 tabloyu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dedesinin açacağı resim sergisinde sergileyecek.
Alaplı ilçesinde emekli öğretmen ve ressam Aydın Yılmaz’ın torunu olan 7 yaşındaki ilkokul ikinci sınıf öğrencisi İrem Yılmaz 2,5 yaşında başladığı resim çalışmalarında 3.5 yaşında ilk resim sergisini açtı. İrem Yılmaz dedesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açacağı 8. resim sergisinde 2. resim sergisini açacak.
Torunun 2.5 yaşında resme olan ilgisini keşfettiğini belirten Alaplılı emekli öğretmen ve ressam Aydın Yılmaz, “Torunum daha henüz 2-2.5 yaşlarında iken, kalemi yeni yeni almaya başladığı zamanlarda baktım ki yuvarlaklar çiziyor. Ona ne yaptığını sorduğumda bana baş çiziyorum diye cevap verdi. Ona hani bunu gözleri derken, torunum göz, kulak ve burnunu ve son olarak da ayakları çizdi. O zaman torunumun resme karşı yeteneğini keşfettim. Daha sonra ise ona boyalar aldım. İlk önce kuru kalemlerle çalışma yaptık. Batkım ki artık fırça kullanma çağına geldi. Sulu boya kullanmaya başladı. Ben onun resme küsmemesi için kendisi çeşidini bilmiyor ama akrilik boyalar alıyorum. Kendisi bu boyalarla çalışıyor. Guaj boya alamadığımız için bu boyaları kullanıyoruz. Böyle çalışmalar sonunda torunumu 3.5 yaşında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında açmış olduğum 7. kişisel resim sergime onun resimlerini de dahil ettim. O sergi torunum için bir dönüm noktasında çalışmalarında büyük bir ivme oldu. Kendisi bana ben ressam oldum diyerek büyük sevinç yaşadı. Sergiden sonra onun şevkini daha çok arttırmak amacıyla hadi beraber resim yapalım, bak ben resim yapıyorum diyerek onu daha çok motive ettim. Oda her gün yanıma geliyor ben resim çizeceğim diyor. Onun bu isteği beni de teşvik ediyor, birlikte resim yapıyoruz. Ben 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir sergi açacağım onunda bu sergide 15 adet tual üzerine çalışılmış tablo ve bunun dışında kurul kalem ve sulu boya üzerine çalıştığı 100 resim çalışması vardır” dedi.
İrem Yılmaz da resim yapmaya 2,5 yaşında başladığını belirterek, “İlk önce çizgiler çizmeye başladım. Sonra boyamaya başladım ve resimlerim güzelleşmişti. Dedemde bana sadece boyalarda yardım etti. Dedemi çok seviyorum. Çünkü o bana resim yapmayı öğretti. İleri de onun gibi bir ressam olmak istiyorum” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 06:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER