940 ORTA HASARLI BİNA HALA AYAKTA

940 ORTA HASARLI BİNA HALA AYAKTA
gundemeregli.com-17 Ağustos ve 12 Kasım 1999´da meydana gelen depremde yerle bir olan Düzce’de onarılmayan orta hasarlı 940 bina bulunuyor.
Düzce’de meydana gelen 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen halen onarılmayan orta hasarlı binalar bulunuyor. Hasar tespit çalışmalarında binalar, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olmak üzere 3 ana başlık altında toplandı. Düzce’de 390 merkez ilçe belediye sınırlarında, 400 il özel idaresi sınırlarında ve 250’si ise ilçe belediye sınırlarında olmak üzere toplam 940 orta hasarlı bina bulunuyor.
Düzce’de bu binalarda iskana müsaade edildiği için orta hasarlı sorunu sürüyor. Her sene onarım süresi birer yıllık periyotlar halinde uzatılıyor. Bu da vatandaşlarımızın duyarlılığını azaltıyor. Bu binalar, öğrencilere ve dışarıdan gelenlere kiraya veriliyor. Orta hasarlı binaların hepsinin inşaat mühendisleri ve yetki verilen kurumlar tarafından incelenip her binaya kendine özgü bir tedavi uygulanması gerekiyor. Her binaya aynı güçlendirme yöntemi uygulanması uygun görülmüyor.
Depremin gerçeği göz önüne alarak yetkililerin bir an önce harekete geçerek orta hasarlı binalar üzerinde ciddi ve yaptırım gücü yüksek çalışmalar yapması gerekiyor.
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 07:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER