94.YILINI KUTLADILAR

94.YILINI KUTLADILAR

gundemeregli.com-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 94.yıldönümü Tüm Yurtta olduğu gibi Kdz Ereğli, Alaplı ve diğer il ve İlçelerde coşku ile kutlanacak.23 Nisan Çarşamba (bugün) kutlanacak olan program Kdz Ereğli ve Alaplı’da Saat:9:15’de Atatürk anıtlarına çelenk koyulmasının ardından start verecek,23 Nisan 2014 Çarşamba günü Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı önünde çelenginin konulmasının ardından başlayacak olan program Kdz Ereğli Gençlik Spor Salonunda devam edecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Naci Kılıç’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başlayacak olan program sırasıyla;10.15: Erdemir İlkokulu Adana yöresi halk oyunları gösterisi,10.25:Milli Eğitim müdürlüğünce okullar arasında yapılan 23 Nisan konulu kompozisyon yarışması birincisi Suna Gül tarafından “En mutlu gün” adlı eserinin okunması,10.35:Erdemir İlkokulu Kafkas yöresi halk oyunları gösterisi,10: 45: İlçe milli eğitim müdürlüğü şiir yarışması birincisi Çağla Aşut tarafından 23 Nisan adlı eserin okunması,10.50:Erdemir İlkokulu potpori halk dansları gösterisi,11.00: Ted Kdz Ereğli koleji bando ve mızıka takımı eşliğinde çocuk şarkıları sunum, 11.20 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı münasebetiyle İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce düzenlenen şiir kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile program sona erecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94.yıldönümünükutladılar.Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay,Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ,Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ,Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ,Kdz Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hayrettin Kartal,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94.Yıldönümünü yayımladıkları mesaj ile kutladılar;
 
AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ PROF.DR ERCAN CANDAN
 
 
AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan yayımladığı mesajında;

“Ülkemizi işgal etme ve Anadolu’yu Türk Yurdu olmaktan çıkarma teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin tek vücut oluşunu, vatanına sahip çıkışını ve Anadolu’nun ilelebet bizim olarak kalacağının haykırışını simgeleyen Kurtuluş Mücadelemiz ve onun mihenk taşı 23 Nisan 1920, milletimiz için bir dönüm noktasıdır.“Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolası ile Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.Atatürk, Milletimiz için çok önemli olan bu günü, geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan etmiş, ilerleyen yıllarda tüm dünya çocuklarının da kutladığı bir bayram haline dönüşmüştür. Dünyadaki tek evrensel çocuk bayramı olma niteliği taşıyan “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, bu özelliği ile de ayrı bir önem ve anlam taşımaktadır.TBMM’nin açılışının 94. Yılını da kutlayacağımız bu anlamlı günde, tüm çocuklarımızın ve aziz milletimizin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en kalbi duygularımla kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.”dedi.

 
ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN
 

Zonguldak Valisi Ali Kaban “Milli irademizin temsil edildiği, Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından T.B.M.M’nin açılışının 94.yıl dönümü ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutluyoruz ”dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban yayımladığı mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisinin 94 yıl önce, pek çok zorluk ve umutsuzluklarla dolu bir dönemde açılması, aydınlık yarınlarımız için bir dönüm noktası olmuş, aldığı kararlarla ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması ve özgürlük yolunda yürütülen mücadeleyi yönlendirmiş, ülkemizin kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinin başarısında büyük ve önemli bir görev üstlenerek yüce milletimize güç vermiştir. Büyük Önder Atatürk dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, geleceğimizin teminatı ve milletimizin en değerli varlığı olarak gördüğü sevgili çocuklarımıza armağan ederek onlara duyduğu güveni, verdiği değeri ve sevgiyi göstermiştir. Çocuklarımızın’da kendilerine yüklenen bu büyük sorumluluğun bilinci ile hareket ederek çalışacaklarına, cumhuriyetimizi yaşatacaklarına, yaratıcısı olacakları önemli başarılarla ülkemizin geleceğine yön vereceklerine inanıyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle değerli halkımızın ve sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Sevgi ve Saygılar sunuyorum.”dedi.
 
KDZ EREĞLİ İLÇE KAYMAKAMI İBRAHİM ÇAY
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, bağımsızlığı hayat düsturu haline getirmiş milletimizin aynı zamanda üzerinde yaşadığı toprakların egemenliğini de ilan edişinin yıldönümü olduğunu belirten Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay yayımladığı mesajında“ Bu anlamlı gün, hâkimiyeti aziz milletimize tevdi eden Mustafa Kemal Atatürk’ün, geleceğimizi emanet ettiğimiz genç kuşaklara en anlamlı hediyesidir. Gazi Mustafa Kemal’in çocuklara armağan ederek ebedileştirdiği 23 Nisan, daima hür ve bağımsız yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Dünyada tek çocuk bayramı olma özelliğini taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu anlamda derin bir anlama ve büyük bir öneme sahiptir. Bu duygularla sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, saygılar sunuyorum ”dedi.
 
KDZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. yıl dönümünün kıvanç ve mutlulukla kutlandığını dile getiren Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal yayımladığı mesajında;

Milletimiz en zor şartlar altında dahi azim ve inancını koruyarak, kendi kaderini belirlemek üzere 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisini kurmuş ve Büyük Atatürk´ün ´Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir´ sözünde özünü bulan egemenlik haklarına kavuşmuştur. Bu yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 94. yıl dönümünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, kıvanç ve mutlulukla kutlamaktayız.Bu bayram, milli iradenin egemen kılındığı ve bunun üstünde bir gücün tanınmadığını ilan ederken, diğer taraftan da yarınlarımızıngüvencesi, geleceğimizen değerli varlıklarımız olançocuklarımıza, Büyük Önder Atatürk’ün eşsiz bir armağanıdır. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.dedi.
 
 
ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN
 
Kurtuluş Savaşı ile birlikte 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılarak Cumhuriyetimizin temellerinin atılması, ülkemiz tarihinin en önemli dönüm noktası olduğunu belirten Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin yayımladığı mesajında; “Nitekim, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk de bu önemli günü, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir.23 Nisan 1920’de tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne ilk adımın atılmasının yanı sıra, bu önemli gün Türk ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmek suretiyle, tüm dünyaya barış mesajı verilmiş, her milletin ve o milletin çocuklarının kendi ülkesinde bağımsızca yaşayabilme özgürlüğü vurgulanmıştır. Her ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve kollanması gerektiğine inanan Ulu Önder Atatürk ve büyük Türk Milleti, ülkemizin toprak bütünlüğünün de olmazsa olmazlarımızdan olduğunu tüm dünyaya duyurmuştur. Ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık dün olduğu gibi bugün de, bugün olduğu gibi yarın da ülkemizin vazgeçilmez unsurudur. Bu yönüyle bakıldığında, bu ruhun diri tutulması ve nesilden nesile aktarılması da hepimizin ortak sorumluluğudur. Nitekim Ulu Önder, “Millî emeller millî irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil bütün millet fertlerinin arzularının emellerinin bileşkesinden ibarettir. “ sözüyle, herkesin bu ruha sahip olması gerektiğini vurgulamıştır.Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, yüzü gülen, mutlu ve gelecekten umutlu çocukların ülkemize ve dünyamıza hakim olmasını diliyorum.”dedi.
 
 
KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI (TSO)
 
Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve Yönetimi “ Her yıl 23 Nisan gününü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlamaktayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin gençlerine olan güvenin inancın örneğidir. Bütün çocuklarımızın ve Türk Ulusunun 94.Yıl Dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, ve bu uğurda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”dedi.
 
CUMHURİYET HALK PARTİSİ KDZ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI HAYRETTİN KARTAL
 
Kdz Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İlçe Başkanı Hayrettin Kartal yayımladığı mesajında;“1 nci Dünya Savaşı sonrası, Mondros mütarekesi ve Anadolu’nun dört bir köşesinin işgal edilmesi ile başlayan, 15 Nisan 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgali, 19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile devam eden süreç, 23 Nisan 1920’de Ankara’da TBMM’nin kuruluşu ile noktalandı. Meclisin açılışı, Temsilciler Kurulu adına Mustafa Kemal imzalı 21 Nisan 1920 tarihli bildiriyle şöyle duyuruluyordu.Nisan’ın 23 ncü günü, Cuma namazından sonra Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılacaktır.İşbu bildiri hemen tez elden en sapa köylere, en küçük askeri birliklere, bütün örgüt ve kurumlara ulaştırılacak, her yere asılacak, çoğaltılarak dağıtılacaktır. “Ulu Tanrı’dan tam başarıya ulaştırmasını dileriz.” Ulusal Kurtuluş Savaşı, bağımsız, laik, demokratik, hukuk devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu böyle bir süreçle başladı. Dünya’nın ilk anti-emperyalist kurtuluş savaşını Atatürk’ün önderliğinde, bu meclisle kazandık.En zor koşullarda, en kritik konularda tüm kararlar, demokratik bir ortam içinde tartışılarak alındı ve bir demokrasi örneği verildi.Bu meclis Saltanatı ve hilafeti kaldırarak, kişisel egemenliğin yerine ulusun egemenliğini ilan etti.Bu meclis, yoksul, geri bıraktırılmış, sömürülen ülkemizin, yeniden ayağa kalkarak, çağdaş, demokratik, uygar ülkeler arasına girmesini sağlayan temelleri atmıştır.Ancak ne varki 1950’lerden itibaren genç Cumhuriyetimizin, genç demokrasimizin özünü kavrayamamış bir anlayış, “Siz isterseniz hilafeti bile geri getirirsiniz” yada 1980’lerde “Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz” mantığıyla, gelişmekte olan demokrasimizi sulandırmaya, sığlaştırmaya başladı.Ne yazık ki meclisimizin kuruluşunun 94. Üncü yılında, mecliste çoğunlukta olan bu zihniyet, “ çoğunluk bende, istediğimi yaparım” diyerek, Cumhuriyetimizin temel değerlerini, bağımsız, laik, demokratik hukuk devleti anlayışını ortadan kaldırarak, yeniden tek adamlığa dönüş için hiç kimseyi dinlemeden pervasızca hareket etmektedir. Biz CHP’si olarak bağımsız, laik, demokratik, sosyal, hukuk devletimizin, Cumhuriyetimizin temel değerlerini savunmaktan, bu değerler için mücadele etmekten asla geri durmayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar tüm ülkemize esenlikler dileriz.”
 
AK PARTİ ALAPLI İLÇE BAŞKANI MUSTAFA YAVUZ
 
 
AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz yayımladığı mesajında; “TBMM’nin kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan 1920 ülkemizin kaderinin şekillendiği, kahraman Türk Milletinin kurtuluş mücadelesi verdiği ve İstiklal Savaşı’nın en önemli aşamalarından biridir. Türk Milleti hangi şartlar altında olursa olsun milli egemenlik üzerinde hiçbir vesayet ve tahakkümün kabul edilemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir .”Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” ve milletimiz kendi egemenliğine her zaman sahip çıkacaktır. Ulu önder Atatürk’ün gelecek nesillere verdiği önemin bir göstergesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacağız. 23 Nisan sadece ülkemizde değil tüm Dünya çocuklarına armağan edilen tek bayram olması nedeniyle evrensel bir özellik taşımaktadır. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın ve Türk Milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94 yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”
Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER