96. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla kutlama mesajı yayımlşadı.

96. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla  kutlama mesajı yayımlşadı.
 
Kaymakam Çay´ın mesajı şu şekilde;
 
“Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuruyla İstanbul’dan yola çıkarak, Samsun’a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919’un 96. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.19 Mayıs 1919 tarihi, esarete mahkum edilmek istenen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğindeki özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır.Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımı olmuştur.Milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra bağımsızlık mücadelesi vatan topraklarının her köşesine dalga dalga yayılmıştır.Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, bu günü gençlere armağan ederek Türkiye Cumhuriyetini Türk Gençliği’ne emanet etmiştir.Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyorum.Sayın halkımızın ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER