Açığa alınan öğretmenlerin yerine 20 bin öğretmen alınacak

Açığa alınan öğretmenlerin yerine 20 bin öğretmen alınacak

Açığa alınan öğretmenlerin yerine 20 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı İsmetYılmaz, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) irtibatlı oldukları gerekçesiyleilişiği kesilen ve açığa alınan öğretmenlerin yerine 20 bine yakın öğretmenalımı yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmetYılmaz, Sivasta bir basın mensubunun lisansı iptal edilen ve açığa alınanöğretmenlerin yerine bu yıl atama yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine,sözleşmeli ve mülakata bağlı öğretmen alımı yapılacağını ifade etti. Öğretmen alımınıdaha önce Şubat ayı olarak açıkladıklarını ancak yeni çıkan durum üzerine bunuöne çekeceklerini dile getiren Yılmaz, Biliyorsunuz bugüne kadar MilliEğitim Bakanı olarak öğretmen alımımızı sözleşmeli ve mülakata bağlı olarakŞubat ayında alınacağını söylemiştim. Ancak yeni çıkan durum karşısında kamugörevlilerinden ilişiği kesilecek öğretmenlerin yerine bu yıl öğretmen alımınıyapacağız. 2016 yılında sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alacağız dedi.

Devletin malı olan ookulları biz işleteceğiz

Öğretmen alımının ilişiği kesilen öğretmenlerin sayısı kadar yapılacağınıvurgulayan Bakan Yılmaz, Öğretmenlerin öğretmenlik lisansları iptalolmuştur. Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devletegeçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Buda 20 binin üzerinde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakamkesinleşecektir diye konuştu.

FETÖye bağlı kapatılanokulların ve bu okuldaki öğrencilerin durumunun sorulması üzerine de Yılmaz,Öğrenciler bizim öğrencilerimiz ve hiçbirisini mağdur etmeyeceğiz. Birçoğu özel okula gidiyor. Devletin malı olan o okulları da biz işleteceğiz. Amaöğretmenlerin öğretmen lisansları iptal edilmiştir. O öğretmenlerle değil,Milli Eğitim Bakanlığının yeni alacağı öğretmenlerle eğitime devam edeceğiz.Öğrencilere şunu söylüyoruz; hiç kimse mağdur olmayacak. Devlet eliyleeskisinden çok daha iyi bir eğitimi inşallah evlatlarımıza vereceğizifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER