´´1. Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı´´ başladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırlanan “1. Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı” Kdz.Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

´´1. Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı´´ başladı



8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle  hazırlanan “1. Uluslararası Dünya KadınlarGünü Resim Çalıştayı” Kdz.Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği işbirliğiile Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

“1. Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı” ileilgili bilgi veren Sanat Elçileri Derneği Başkanı Ayşe Hindistan, çalıştayınkonusunu kadına şiddet olarak belirlediklerini belirtirken sözlerine şöyledevam etti; ‘’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 8 ülkeden 8 bayan sanatçıkonseptiyle üç günlük bir çalışma planladık, çalıştayımızınkonusunu da kadına şiddet seçtik. Aynı zamanda İtalya’da bulunan Cam Museum’dangelen 30 ülkeden 30 bayan fotoğrafçının fotoğraf çalışmalarını da buradasergiliyoruz. 8 Mart Pazar günü saat 14.00’te sergi açılışımız var. Tümhalkımızı sergimizi görmeye davet ediyoruz.”dedi.

1. Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı’na Bulgaristan’ıtemsilen katılan Aynur Açıkgöz ise; sanatçılar olarak 8 Mart’ta Ereğli’denkadına şiddete hayır mesajını vermek için çalıştıklarını ifade etti. Açıkgözşunları söyledi; ‘’  Konuda Türkiye’ningündemini  sarsacak bir konu 8 Martta,kadın ve şiddet konusunu işleyeceğiz. Hala ülkemizde, Türkiye’de Kadının ikincisınıf vatandaş olarak görülmesi ve şiddet görmesi bizleri kadın olarak, toplumolarak çok üzmekte. Biz de sanatçılar olarak 8 Mart’ta Ereğli’den kadınaşiddete hayır mesajımızı vermek için çalışıyoruz.” dedi.

Çalıştay kapsamında , Fransa’dan Snezana Milovanovic, BeyazRusya’dan Anna Buhovsova Belarus, Kosova’dan Dije Bllaca, , Bulgaristan’danAynur Açıkgöz, Gürcistan’dan Maia Chyonia, ve Mısır’dan Lamia El Sayed,Makedonya’dan Alma Idrızı ve Romanya’dan Dalila Özbay resim çalışmalarınısergileyecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER