´´Beslenme bozuklukları çok ileri seviyede obezitiye yol açıyor´´

Kdz Ereğli Öğretmenevinde, ‘’Beslenme dostu okul programı’’ ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam duyarlılığının artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması amacıyla yapılan denetimler sonucunda yeterli puanı alarak sertifika almaya hak kazanan okullara sertifikaları verildi.

´´Beslenme bozuklukları çok ileri seviyede obezitiye yol açıyor´´


Milli Eğitim Bakanlığı Okullarda Sağlıklı Beslenmeyi sağlamak ve öğrencilere alışkanlık haline getirmek üzere Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa “Beslenme Dostu Okul projesi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen projede yeterli puanı alarak sertifikalarını almaya hak kazanan okullara sertifikaları verildi.

Kdz Ereğli Öğretmenevinde gerçekleştirilen programa Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Yusuf Kaya, Bulaşıcı olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Esin İlhan, çok sayıda okul müdürü ve öğretmen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Zonguldak İl Sağlık Müdürü Yusuf Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde okullardaki çocukların beslenme düzenlerini ve beslenme şekillerini önemsediklerini ifade etti.

Beslenme bozukluklarının çok ileri seviyede obezitiye yol açtığını ve Beslenme Dostu Okul unvanına Ereğli’de 9,Alaplı’da 1 tane okul olduğunu belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bizim amacımız bunun sayısını olabildiğine artırmak, hatta tüm okullarımızın Beslenme Dostu Okul unvanına sahip olmasını istiyoruz. Tüm Türkiye genelinde 800’e yakın okulumuz Beslenme Dostu Okul unvanını aldı, sertifikaları verildi. Zonguldak olarak bunun içerisinde 10 okulumuz var inşallah daha da artmasını istiyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak obezite’yi çok önemsiyoruz. Bizim ilk amacımız Beslenme Dostu Okul sayımızı artırmak bunun için elimizden geleni yapacağız.

“İLÇE OLARAK BU PROJEYİ ÖNEMSEDİK”

Milli Eğitim Bakanlığının Okullarda Sağlıklı Beslenmeyi sağlamak ve öğrencilerimize alışkanlık haline getirmek üzere Sağlık Bakanlığı ile hazırlanmış olan Beslenme Dostu Okul projesi projesi gerçekleşti. Tüm projelerde olduğu gibi bu projeyi de ilçe olarak önemsedik. Zonguldak genelinde 10 sertifika dağılımı oldu, 9 Ereğli 1 tanesi de Alaplı’dan. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeleri demek geleceğimizin sağlıklı olması demek. Bizim için önemli bir proje. Sayın İl Müdürümüzün de dediği gibi, öğrencilerimizin sağlıklı olmasını temin etmek amacıyla bundan sonraki yıllarda tüm okullarımızın bu belgeyi alacak nitelikte gıda temini sağlanması yönünde çaba sarf edeceğiz.

Gerçekleştirilen konuşmanın ardından , ‘’Beslenme dostu okul programı’’ kapsamında, sertifika almaya hak kazanan 10 okul’a sertifikaları verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER