´´BİZİM ARTIK KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYİMİZ KALMADI

İstanbul Ataşehir´de Erdemir Ofisi önünde bugün sac tüccari,sanayici ve nakliyecilerden oluşan 20 kişilik grup eylem yaparak Erdemir´i protesto etti.

´´BİZİM ARTIK KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYİMİZ KALMADI
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli TSO Başkanvekili Niyazi Özcan açıklamasında  Bizler Erdemir´in en zor günlerinde yanında olan, gazını, tozunu, dumanını soluyup, gürültüsünü çeken Ereğlili tüccar, nakliyeci ve sanayiciler olarak maalesef yıllardır karşımızda bir muhatap bulamıyoruz dedi. 
Özcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Karadeniz Ereğli´de faaliyet gösteren sac tüccarı, nakliyeci ve sanayiciler olarak bu güne kadar alın terimizle çalışarak ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayıp bulunduğumuz ilçenin de ekonomik kalkınmasında hep öncü rol oynadık. Ancak ilçemizde kurulu bulunan ve Türkiye yassı çelik üretiminin de hemen hemen yüzde 70´ini sağlayan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının 2006 yılında özelleştirilerek OYAK´a devredilmesinin ardından uygulamaya koyduğu politikalar sonucunda Ereğli ekonomisine can veren sac tüccarları, nakliyeciler ve sanayicilerimiz yok edilmeye başlanmıştırdedi.

ERDEMİR BÜYÜK DARBELER VURDU

2006 yılı öncesi Ereğli´de sac tüccarı sayısı 650 iken 2014 yılı itibarı ile 60-70 civarına düştüğüne değinen Özcan; 2006 yılı öncesi 950 nakliyeci var iken2014 yılı itibariyle bu sayı 80- 90 civarında düşmüştür.2006 yılı öncesi tedariklerinin yüzde 90´nı Ereğli´deki sanayiciden karşılayan Erdemir, bugün ise sadece ihtiyacının yüzde 10-20´sini karşılamaktadır.

Tüccar, nakliyeci ve sanayicilerimize büyük darbeler vuran Erdemir yöneticileri sadece bunlarla da kalmayıp sosyal sorumluluk olgusunu tamamen unutmuştur. Erdemir özelleştiği günden bu yana ne Ereğli ne de Bölgede sosyal sorumluluk adına bir çivi dahi çakmamıştır.

Erdemir´in yüzde biri olan Derince´deki Nuh Çimento bile körfez bölgesine her yıl 5 milyon TL´ye okul yapmaktadır.

ERDEMİR TEK BAŞINA KARAR VERMEKTEDİR

Erdemir 2006 yılı sonrasında Türkiye yassı çelik üretiminin yüzde 70´ni sağlaması nedeniyle çelik sektöründe ton başına 5 ABD dolara fark uygulayarak hangi müşterisinin ayakta kalacağı hangi müşterisinin devam ettireceğine tek başına karar vermektedir.

DBS uzatmalar keyfiyete ve müşteriye göre farklı yapılarak müşterilerin kaderi kurumun elinde tutulmaktadır. Teminat mektupları ile sıkıştırılmış müşteriler kurumun oyuncağı haline getirilmektedir. Rakabet kurumuna ibretle duyurmak isteriz. Erdemir yöneticileri 2008 yılında Ereğli saç tüccarının tamamına siz bu malzemelerinizi alın, Erdemir ile iyi ilişkiler içerisinde olun, siparişlerinize aralıksız devam edin deyip daha sonra 300 dolar aşağı çekerek bütün müşterilerinin ipini çekmiştir.

ERDEMİR´İN YÜZDE 49´U HALEN HALKIN

Erdemir´in yüzde 49´unun halkın olduğuna dikkat çeken Kdz. Ereğli TSO Başkanvekili Niyazi Özcan; özelleşen yönetimdir. Bundan sonraki ilk adımımız Ankara Oyak olacaktır. Erdemir´in ruhunu burada bulamadığımız takdirde OYAK´ın Başkanı paşamıza bu ruhu sormaya geleceğiz. Bizim artık kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmadı dedi. 

Okunan basın açıklamasının sonunda Erdemir´in kapısının önüne tabut bırakıldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER