´´Çocuklarımızı koruyacağımızın sözünü veriyoruz´´

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

´´Çocuklarımızı koruyacağımızın sözünü veriyoruz´´

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.. Mesajda şu ifadelere yer verildi;

Anadolu’nun Her bir köşesinin işgal edilmesi ile başlayanve Yunanlıların İzmir’i işgali ile devam eden süreçte Ulu Önder Atatürkbağımsızlık ve egemenlik için Samsun’a çıkmıştır. Erzurum ve Sivas kongreleriile devam eden bağımsızlık süreci 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük MilletMeclisinin kurulması ile noktalanmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisininaçılması ile bağımsız, laik, demokratik, hukuk devletimizin temeli atılmıştır.

Biz, Dünya’nın ilk anti-emperyalistsavaşı olan Kurtuluş Savaşını Atatürk önderliğinde bu meclisin varlığı ilekazandık.

 Bu meclis saltanatı ve hilafetikaldırarak; Kişisel egemenliğin ve tek adam saltanatının yerine “UlusunEgemenliğini” getirmiştir.

 Bu meclis, yoksullaşmış, geri bırakılmış,sömürülen ülkemizin yeniden ayağa kalkarak çağdaş, demokratik ve uygar ülkelerarasına girmesini sağlayan temelleri atmıştır.

 Ancak, görüyoruz ki; Cumhuriyetimizin,Demokrasimizin ve ulus egemenliğinin önemini kavrayamayanlar saltanatı ve tekadamlığı ulusumuza empoze etmektedirler. Yine görüyoruz ki; Ülkemizinbayramlarından ve Ulusun egemenliğinin gururu ile yaşayan ulusumuzdan,bayramlarını ve coşkusunu koparmak istiyorlar.

 Yine görüyoruz ki; Çocuklarına sahipçıkıp onlara bayram hediye eden dünyadaki tek milletin çocuklarının önüneismini bile telaffuz etmekten iğrendiğimiz vakfın ismini koyuyorlar.

 Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak;bağımsız, laik, sosyal, hukuk devletimizin temel değeri olan Cumhuriyetisavunmaktan ve bu değerler için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

 Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, UlusumuzunEgemenliğine ve Çocuklarımıza adanan bu güzel ve özel günde; TürkiyeCumhuriyet’inin Egemenliğini ve Çocuklarımızı koruyacağımızı ve onlara asırlarboyunca kutlanacak nice 23 Nisan’lar hediye edeceğimizin sözünü veriyoruz.

 


 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 06:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER