´´Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında´´ projesi başladı

´´Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında´´ projesi başladı

´´Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında´´ projesi başladı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından T.C. Çalışma veSosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığıİnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi tarafından 2014 yılındaaçılan ‘’Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdamEdilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı’’na sunulan ve kabul edilen‘’Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında ‘’ projesi açılış toplantısı03/11/2016 tarihinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.Toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı MetinDemir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Genel SekreterMuharrem Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Kadın GirişimcilerKurulu üyesi Ayşen Orhan, Genç Grişimciler Kurulu Başkanı İdil Papila Demir,ZTSO Avrupa Birliği Projeleri Sorumlusu Erdem Koltuk, Zonguldak Ticaret VeSanayi Odası Muhasebe Sorumlusu Mahmut Kayahan, Proje Koordinatörü NeptünDenli, Proje Koordinatör Yardımcısı Sadullah Özcan, Sistem Uzmanı MeltemYenici, Proje Asistanı Ufuk Bayraktar, Eşleştirme Danışmanı Elif Aslantürk,Bülent Ecevit Üniversitesi MYO Öğretim Görevlisi Hilal Turan ve Bülent EcevitÜniversitesi MYO Öğretim Görevlisi Müdür Yardımcısı Umut Üzmez katıldı.

Proje açılış ve planlama toplantısında söz konusu projehakkında genel bilgi verilerek, proje fikrinin doğuşu, projenin amaçları,faaliyetleri ve projeden beklenen sonuçlar katılımcılar ile paylaşıldı.

Zonguldak’ta yaşayan 18-28 yaş arası işsiz lise mezunu 100kadının istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasını amaçlayan bu özel projeile Zonguldak’ta dezavantajlı kadınların işgücü piyasasına katılım oranlarınınyükseltilmesi, işsizlik oranlarının düşürülmesi ve sosyal entegrasyonlarınınarttırılmasına katkı sağlanacak. Önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı katılımınsağlanacağı toplantılarla proje tanıtımı yapılacak. Proje kapsamında eğitimalması hedeflenen 100 kadın için başvuruların kabulünün önümüzdeki günlerdeduyurulması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER