´Sigara içme´ cinayetine müebbet hapis istemi

´Sigara içme´ cinayetine müebbet hapis istemi

´Sigara içme´ cinayetine müebbet hapis istemi
 Zonguldak’ta geçtiğimiz Şubat ayında işlettiği kıraathanede sigara içtiği iddiasıyla aralarında başlayan tartışmadan birkaç gün sonra Nevzat Temel’e ateş ederek ölümüne neden olan tutuklu sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. 
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Uğur Cem A. hazır bulundu. Mahkemede, hayatını kaybeden Nevzat Temel’in babası ve kız kardeşleri de duruşmaya katılarak sanık hakkında şikayetçi oldu. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianameye göre tutuklu sanık Uğur Cem A.’nın işlettiği kıraathaneye müşteri olarak gelen Nevzat Temel ile sigara içme meselesi nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışmadan birkaç gün sonra Nevzat Temel, iddialara göre kıraathane sahibi Uğur Cem A.’ya hakaret etti. Nevzat Temel’in belinde silah olduğu düşüncesiyle üzerine geldiğini öne süren kıraathane işletmecisi yaklaşık 10 metreden ateş etti. Silahtan çıkan kurşunlardan ikisi Nevzat Temel’e isabet etti. Temel, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
“Kasten Adam Öldürme” ve “Ruhsatsız Silah Taşıma” suçlamasıyla hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Uğur Cem A., olayın isteyerek yaşanmadığını söyledi. Tutuklu sanık, “Ben isteyerek öldürmedim. Olaydan üç gün önce işlettiğim kahveye geldi. Ben orada bilgisayar başında otururken salonda sigara yaktığını fark ettim. Sigara içmemesi konusunda kendisini uyardım. Daha önceden sigara nedeniyle ceza yediğimi, sigara içecekse dışarıya çıkmasını söyledim. Bana ‘Yemişim senin cezanı, senin de kahvehaneni’ diye küfür edince tanıklardan Uğur K. araya girdi. Nevzat’a, ‘Nevzat alkollüsün yanlış yapıyorsun’ dedi. Daha sonra başka bir arkadaş Nevzat’ın koluna girerek dışarıya çıkarttı. ‘Bu burada kalmayacak hesabını soracağım’ diyerek tehdit etti. Bir gün arayla yine kahvehaneye geldi. Burada yine tanıklardan Mehmet Rıza B. ve Uğur K. arasında oyun oynarken bir tartışma oldu. Bu tartışma sırasında Nevzat, Uğura küfürlü konuşmaya başlayınca ben de mekan sahibi olarak kendisini uyardım. Bana da “Sen kimsin ben buraya Tolga için geliyorum” demesi üzerine Geçen gün de problem çıkardın, bir daha gelme dedim. Bunun üzerine bana küfürlü konuştu” dedi.

“KORKUTMAK AMACIYLA ATEŞ ETTİM”
Tartışma sırasında Nevzat Temel’in belinden silahını çıkartmaya çalıştığını iddia eden tutuklu sanık, “Belinden silahını çıkartmaya çalıştı, o sırada kahvedekiler buna engel olarak Nevzat’ı dışarıya çıkardılar. Bana küfür etti. Nevzat’ı gönderdikten sonra polisler kahveyi kontrole geldiler. Burada kimlik sorgusu yaptılar. Olayın meydana geldiği gün MOBESE direğinin dibinde Nevzat’ı gördüm. Polisler olmasaydı silahla bana saldıracağını düşündüm. Çünkü bana bakıyordu. Ben bilgisayar başında oturuyordum. Nevzat’ın kıraathaneye doğru yaklaştığını görünce pencereyi açıp, Gel konuşalım, bu işler niye böyle oluyor dedim. O da bana Geliyorum ama ananı, avradını diye sinkaflı küfür etti ve şimdi seni arkadaşların kurtarsın bakalım diye söyleyince, ben de silahımı çıkartarak korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Düştüğünü görünce paniğe kapılıp olay yerinden kaçtım. Üç el ateş ettim. Olayda kullandığım silah dedemden babaanneme, ondan da bize kalmıştır. Üzerimde zaman zaman taşıyordum” diye konuştu.

“SİLAH SESİNE KOŞTUM, OĞLUM YERDE YATIYORDU”
Tutuklu sanık Uğur Cem A.’dan şikayetçi olan Nevzat Temel’in babası Hasan Temel ise olayın yaşandığı gün arka caddede bulunduğunu ifade ederek silah sesine koştuğunu anlattı. Güçlükle ayakta durabilen baba Hasan Temel ise iddialarında şu ifadelere yer verdi:
“Olayda oğlumun çektiği iddia edilen silahı kendisi oğluma satmıştır. Olaydan üç gün önce de oğlum bir başkasına satmıştır. Sanık oğlumun üzerinde silah olduğunu düşünerek ateş etmiştir. Ben olayın olduğu sırada bir arka caddedeydim. Silah sesini duyduğumda oğlumu yerde gördüm. Tolga Y.nin arabasını olay yerinden ayrılırken gördüm. Ancak ben olay yerine gittiğimde oğlum yerde yatıyordu. Olaydan birkaç gün sonra aldığım duyumlara göre tutuklu sanık Uğur Cem A.’nın bir başkasını telefonla aradığı ‘iş tamam’ dediği, karşıdaki kişinin de ‘Ne tamamı, adamı kafasından vurmuşsun’ dediğini öğrendim. Bunun üzerine tutuklu sanık krize girerek ağlamaya başlamış. Ben oğlumun öldürülmesi nedeniyle sanıktan şikayetçiyim.”
Savunmaların alınmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAY GEÇMİŞİ
Olay, 28 Şubat 2016 tarihinde Kilimli ilçesi Köprübaşı mevkisinde meydana gelmiş, olayda Nevzat Temel, Uğur Cem A.nın 10 metreden silahıyla ateş etmesi sonucu alnından ve belinden yaralanmıştı. Vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanan Temel, 112 ambulansı ile Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılmış, yoğun bakıma alınmasına rağmen doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı. Olaydan sonra firar eden Uğur Cem A. ise yakalandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER