ADD, ÇYDD ve EĞİTİM- İŞ´ de teröre ortak tepki

ADD, ÇYDD ve EĞİTİM- İŞ´ de teröre ortak tepki

ADD, ÇYDD ve EĞİTİM- İŞ´ de teröre ortak tepki

ADD, ÇYDD ve EĞİTİM- İŞ, Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş Arena Stadyumu önünde meydana gelen hain terör saldırısı ile ilgili yazılı ortak bir basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kanlı terör eylemini bir kez daha şiddetle ve lanetlekınıyoruz

İstanbulBeşiktaş Arena Stadyumu önünde Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında düzenlenenhain saldırıda 40’ı aşkın şehidimiz olduğunu, 155 kişinin de yaralandığını büyükbir üzüntü ile öğrendik.

Ulusumuzuyasa boğan lanet olası terör eylemini, öğrenebildiğimiz kadarıyla bölücü terörörgütü PKK’nın taşeronu olan TAK üstlenmiş durumdadır. Buradan bir kez dahahaykırıyoruz. Ne yaparsanız yapın bu ulusu parçalayamayacaksınız, ne yaparsanızyapın bu ülkeyi bölemeyeceksiniz.

Emperyalistülkelerin besleyip büyüttüğü terör örgütü çirkin yüzünü bir kez dahagöstermiştir. Demokratik Kitle Örgütleri olarak bu hain saldırıyı şiddetlekınıyoruz.

AKPhükümetinin özellikle geçmişten beri uygulaya geldiği yanlış dış politikalarısonucu, ülkemizin güneyi ve bütünüyle Ortadoğu terör bataklığı halinedönüşmüştür. Açılım siyasetiyle terör örgütü yeniden insanımızın canını yakarduruma gelmiştir.

Butürden terör saldırıları mutlaka bir takım karanlık emellere doğrudan ya dadolaylı bir şekilde hizmet etmektedir. Ülkemizin içine düştüğü şu günlerdebizlere düşen terörün amacına ulaşmasına fırsat vermeyerek birlik veberaberliğimizi her ne pahasına olursa olsun korumaktır.

Henüzyaşanan hain saldırı ile ilgili olarak kamuoyu tatmin edici şekildebilgilendirilmemiştir. Yetkililerin bir an önce toplumumuzun kafasındaki soruişaretlerini gidererek, saldırının bütün sorumlularınınyargı karşısına çıkarılması sağlanmalıdır.

Ülkemizidinsel, etnik her ne adla bölmek, yıkmak isteyen uluslararası emperyalizm veonun maşaları şunu iyi bilmelidir ki; tarihinde kurtuluş mücadelesini kazanmışolan bu ulus, birlik ve bütünlük içinde kenetlenerek bu lanet teröre gerekencevabı verecektir.

DemokratikKitle Örgütleri olarak hükümeti bir an önce daha duyarlı ve daha tutarlıolmaya, gerekli her türlü önlemi almaya davet ediyoruz. Bütün şehitlerimizerahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Şehit ailelerinin veulusumuzun başı sağolsun.

 


Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER