ADD Yeni anayasa için konuştu

ADD Yeni anayasa için konuştu

ADD Yeni anayasa için konuştu


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz.Ereğli Şube Başkanı FatihErdem, Anıt Park’ta Atatürk Anıtı önünde ADD üyelerinin yanı sıra ilçedeki bazı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ikinci tur görüşmeleri başlayacak olan Anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, okuyacağı basın bildirisinin ADD Genel Merkezitarafından hazırlandığını ve tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak duyurulacağınıhatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:

“Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Meclis’te ikinci turuyapılacak Başkanlık Sistemini içeren Anayasa tuzağına karşı görüşlerimizihalkımızla paylaşmak istiyoruz.

Bugün yaşadığımız tehlike; Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik,dinsel ve siyasal yapıda parçalanmak istenmesidir. ABD emperyalizmi ve siyasiiktidar, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) politikalarına uygun olarak Türkiye’yebir anayasa ve başkanlık sistemini ısrarla dayatmaktadırlar.

Genişletilmiş Kuzey Afrika ve Ortadoğu Projesikapsamında; Irak, Sudan, Libya, Yemen fiilen bölünmüş, Suriye de bölünmesürecine sokulmuştur. Türkiye de bu bölge ülkeleri gibi anayasa yoluyla aynıakıbete sürüklenmeye ve böylece önümüze yeniden konulmak istenen SEVR’i kabulezorlanmaktadır.

Anayasa’ya aykırı olarak yapılmak istenen antidemokratikAnayasa değişikliği, tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı olaraktoplandığı “diktatöryal” “ceberrut” ve “keyfi” bir yönetim yaratması yanındaülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşımaktadır.

Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğinden yanaolan tüm milletvekillerine sesleniyoruz:

Parça tesirli bir bombaya benzeyen “Cumhurbaşkanlığısistemi” adı altında pazarlanan rejim değişikliği Atatürk Cumhuriyeti’niparçalayacaktır! Gelin 1 Mart 2003 Irak Tezkeresi’nde olduğu gibi birlik olalımve Emperyalizmin oyununu bozalım! Atatürkçü Düşünce Derneği, TürkiyeCumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’ni paramparça edecek olan bu başkanlık tuzağınakarşı; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinden aldığı güçle tüm demokratikyolları kullanarak bu gidişi durdurmak için gerçekleri Türk Milleti’neanlatmakta kararlıdır!

Son olarak: Başta siyasi partilerimiz olmak üzere, tümdemokratik kitle örgütlerine çağrımız şudur; artık mesele bir siyasal partimeselesi değil memleket meselesidir!

Gelin aramızdaki tüm ayrılıkları bir kenara bırakarakbaşkanlık sistemi adı altında önümüze tekrar konulmak istenen SEVR’i yırtıpatalım!”

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER