Afetten dolayı alınan tarımsal kredi borçları bir yıl ertelencek

Afetten dolayı alınan tarımsal kredi borçları bir yıl ertelencek

Afetten dolayı alınan tarımsal kredi borçları bir yıl ertelencek

AK Parti Zonguldak MilletvekiliÖzcan Ulupınar bakanlar kurulunun 7/9/2016 tarihindeki kararnamesi kapsamındakredi borçlarının ertelenmesine ilişkin esasların belirlendiğini duyurdu.

Ulupınar; “9/9/2016 tarihli resmigazetede yayınlanan ek kararda 1/1/2016 tarihinden 31/12/2016 tarihine kadarmeydana gelen heyelan, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, yangın, don,kuraklık, yıldırım düşmesi vb. afetlere maruz kalan ÇKS ve bakanlığa kayıtlıüreticilerin Ziraat Bankasından kredi kullanmaları kapsamındaki krediborçlarının ertelenmesine esaslar belirlendi.” dedi.

Bu bağlamda hasar tespitkomisyonu vasıtasıyla en az %30 zarar görenlerin kullandıkları tarımsal kredininborçları faizli bir yıl, 1/1/2016 tarihinden itibaren Banka ve TKK tarafındantasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarılmış bulunan düşük faizli tarımsalkredi borçları da faiz alınmadan bir yıl süre ile ertelenecek olupmüracaatlarını da banka ve TKK ya bir ay içerisinde yazılı olarak yapacaklarınıbelirten Ulupınar bu vesileyle başta Zonguldaklı hemşerileri olmak üzere tümTürkiye’ nin, İslam Aleminin ve insanlığın Kurban Bayramını kutlayarak,saygılarını sundu.”

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER