Ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan eski Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ile Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan eski Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ile Deniz Albay Mustafa Kemal Öztürk hakkında hazırladığı 16 sayfalık iddianame Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. 
İddianamede 4 komutan hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca şüphelilerin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünde hiyerarşik yapıya dahil oldukları ifade edildi.

Fethullah Gülen 1970de kendi örgütünü kurdu

1970’li yıllara kadar Nur Cemaatinin Yeni Asya kolunda faaliyet gösteren Fetullah Gülenin daha sonra İzmir Kestanepazarı Kuran kursunda görev yaptığı sırada çevresinde bulunan arkadaşlarıyla kendi cemaat kadrosunu oluşturmaya başladığı belirtildi.
Hiyerarşik yapı içerisinde hareket eden FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapısının Hasan Sabbahın çevresinde kümelenen Haşhaşilerin, yaklaşık bin yıl kadar önce afyon çekip fedailerini kullanarak devlet görevlilerini öldüren bir terör örgütü olarak ortaya çıkmalarında olduğu gibi FETÖ/PDY üyelerinin de mutlak itaat ve cennete kavuşacakları inancı ile devlet içerisinde suikast benzeri hareketlere kalkıştıkları iddianamede yer aldı.

İşte örgütün kullandığı yöntemler...
İddianamede ayrıca “Dini unsurları temel alarak hareket ettiğini iddia eden örgütün, dini değerler değişmezken, zamana ve şartlara göre kendisini değiştirmesi, ülkesi ve devletiyle barışık olması beklenirken devleti kendisine hasım ve karşı cephe olarak görmesi, tüm yapısıyla açık ve şeffaf olması gerekirken bir istihbarat örgütü gibi kod isimler, özel haberleşme kanalları, kaynağı bilinmeyen paralar kullanması, yönetim kadrosunun faaliyetlerini yurt dışından idare etmesi ve Türkiyeye gelmekten ısrarla imtina etmesi, hasımlarını saf dışı etmek için her türlü baskı, şantaj ve yasa dışı faaliyeti kullanması, çeşitli yabancı misyon temsilcileriyle mahiyeti bilinmeyen görüşmelerde bulunması, diğer terör örgütleriyle temas kurması ve onlara istihbarat, lojistik, eylem tarzı türü destek sağlaması, söz konusu yapının casusluk faaliyetlerini de kapsayan organize bir terör örgütü olduğunu ortaya koyan unsurlardır.
Bu örgütün içerisinde her türlü suça bulaşmış, alkol müptelası, kumarbaz, hırsız, tefeci, rüşvetçi kişiler de vardır ancak örgüt anlayışında, dini vecibelerin yerine getirilmesi veya Kuranın yasakladığı eylemlerden kaçınmaktan ziyade, para öncelik arz ettiğinden, himmetini veren kişinin işlediği suçun veya günahın bir önemi bulunmamaktadır. Meşru olmayan yollardan elde edilen kazançtan örgüte istenen pay verilmiş ise işlenen günahın ya da suçun üzeri örgüt tarafından organize şekilde örtülmektedir. Şeklinde ifadelere yer verildi.

15 Temmuz darbe gecesi o komutanlara verilen görevler
15 Temmuz Darbe girişiminde Zonguldak Garnizon Komutanlığı Kurmay Başkanı Jandarma Albay Kamil Günlerin Kırıkkale sıkı yönetim komutanı olarak görevlendirildiği, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşekin Zonguldak sıkı yönetim komutanı olarak görevlendirildiği, Karadeniz Bölge Komutanı Hasan Doğanın Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanı olarak görevlendirildiği, Karadeniz Bölge Komutanlığı Üst Savunma Birlikleri Komutanı olarak görev yapan Mustafa Kemal Oztürkün ise Karadeniz Bölge Komutanı olarak görevlendirildiğinin anlaşıldığıda iddianamede yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER