Ağırlaştırılmış müebbetten yargılanıyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 25 Temmuz 2014’te sözünü dinlemediği gerekçesiyle 20 yaşındaki oğlu Harun K.’yi öldüren Hüseyin K.’nin yargılanma süreci başladı.

Ağırlaştırılmış müebbetten yargılanıyor
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 25 Temmuz 2014’te sözünü dinlemediği gerekçesiyle 20 yaşındaki oğlu Harun K.’yi öldüren Hüseyin K.’nin yargılanma süreci başladı.
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülen davada alt soya karşı kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Hüseyin K. hakim karşısına çıktı. Sanığın eşi Halime K. ile gelinleri Meltem ve Çiğdem K. de mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyetinin söz vermesi üzerine Hüseyin K., ifade vermek istemediğini ve susma hakkını kullandığını mahkeme heyetine belirtti. Bunun üzerine oğlunu öldüren eşi Hüseyin K.’dan şikayetçi olan Halime K. verdiği ifadesinde, oğlunu öldürerek ailesini mağdur ettiğini ve eşinden şikayetçi olduğunu bildirdi. Daha önce vermiş olduğu ifadesini tekrarlayan acılı anne Halime K. eşinin şikayetçi olmamaları konusunda kendilerini zorladığını bildirdi.

MAHKEME BAŞKANI İSYAN ETTİ
Acılı annenin dinlenilmesinin ardından söz verilen sanığın gelini Çiğdem K. verdiği ifadesinde, Elinde silahla odaya geldi. Bir şeyler arıyordu. Daha sonra korktuğum için çocuklarımı odaya sakladım. Ardından silah sesi geldi. Başka bir şey bilmiyorum dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, sık sık ´sanık sana Harun’u aradığını söylemedi mi? Başka bir şey bilmediğine emin misin?´ sorularını yöneltti. Ancak Çiğdem K. bu sorulara Başka bir şey bilmiyorum diye cevap verince mahkeme başkanı isyan etti. Bir önceki ifadesiyle şimdiki ifadesinin farklı olduğunu söyleyen mahkeme başkanı, “Sürekli çelişkiye düşüyorsun sana kaç kere bastıra bastıra aynı şeyi sormama rağmen bilmediğini söylüyorsun. Ama bir önceki ifadende sorduğum şeylerden bahsetmişsin. Ne sorsak bilmiyorum diyorsun. Sonra televizyonlara çıkıp bağırıyorsunuz adalet adalet diye, biz müneccim miyiz? Siz olayı anlatmadan nasıl çözeceğiz. Siz anlatacaksınız ki karar verelim. Kimden korkuyorsunuz neden doğruları söylemiyorsunuz. Kimseden korkmuyorsan Allah’tan kork da doğruyu söyle yazık günah dedi.
Savcı ise mütalaasında sanığın CMK’nın 100/3. maddesi uyarınca tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.
Dava 13 Mart 2015 tarihine ertelenirken, mahkeme çıkışı Halime K. ve kızı arasında tartışma yaşandı. Annesine “Neden babamdan şikayetçi oluyorsun? Ne biçim eşsin sen insan hiç kocasından şikayetçi olur mu?” diye bağırdı. Bunun üzerine anne Halime K., “Oğlumun katilinden şikayetçi olacağım tabii ki” şeklinde cevap verdi.

OLAY
Olay, 25 Temmuz 2014´te ilçenin Hacıhasanlar köyü Güney Mahallesi´nde meydana geldi. İddialara göre, baba Hüseyin K. ve oğlu Harun K. (20) fındık bahçesinde domuz beklemek için bek yerine gitti. Kısa süre sonra bek yerinden ayrılan oğlu Harun´u köpek getirmesi için cep telefonundan arayan ve ulaşamayan baba Hüseyin K., fındık bahçesinden ayrılarak eve geldi. Burada oğlu ile tartışmaya başlayan Hüseyin K. cinnet getirerek 20 yaşındaki oğlu Harun´u av tüfeği ile vurdu. Ağır yaralanan genç için olay yerine çağrılan sağlık görevlileri ilk müdahalenin ardından, Harun K.´yi Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırdı. Tedaviye alınan genç yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti. Baba Hüseyin K. ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER