AK Ocaklar asla kişilerin derneği değil, ilke ve davasının derneğidir

AK Ocaklar Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Celal Yıldız Basın toplantısı düzenledi.

AK Ocaklar asla kişilerin derneği değil, ilke ve davasının derneğidir

 
AK Ocaklar Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Celal Yıldız Basın toplantısı düzenledi.

27 Aralık 2014 yılında AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit’ten yetki belgesini alarak Resmi açılışını yapacaklarını belirten Başkan Celal Yıldız Dernek binasında basın toplantısı düzenledi. AK Ocaklar Ereğli Şubesi kurucu üyeleri Göksel Akdeniz ve Eyüp Danışmazı’nda hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Celal Yıldız 18 Mart Çanakkale Zaferinde yaşamını yitiren şehitlerimizi anarak, “Çanakkale’de ve diğer tüm zamanlarda bu kutsal topraklar için canını veren tüm şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum, Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun “dedi.

AK Ocaklar Kdz Ereğli şubesi olarak dernekler masası şefliğine müracaatlarını yaptıklarını ve 27 Mart Cuma günü açılış yapacaklarını belirten Yıldız konuşmasında şunları söyledi; “AK Ocaklar Genel Merkezi 14 Eylül 2014 tarihinde Ankara’da kuruldu. 27 Aralık 2014 tarihinde tarafıma AK Ocaklar Genel Başkanı Sayın Hakan Yiğit tarafından yetki belgesi verildi. Kdz. Ereğli Şube Başkanlığı kurma çalışmalarına başladık. Göksel Akdeniz ve Eyüp Danışmaz ’da Kurucu Yönetim Kurulu üyeleridir. Akabinde Ereğli’de çalışmalarımızı hızlandırdık ve 10 Şubat 2015 tarihinde AK Ocaklar Kdz. Ereğli Şubesi olarak Dernekler Masası Şefliğine müracaatımızı yaparak resmi adımımızı atmış olduk ve resmiyetimiz tamamlanmış olup 27 Mart 2015 Cuma günü açılış yapma çalışmalarımız devam etmektedir. Resmi açılışımıza tüm Ereğli halkı gönüldaşlarımız ve siz değerli basın dünyası davetlidir. Dedi.

1.Olağan kongre için üyelik işlemlerine başladıklarını ifade eden Yıldız konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “1. Olağan Kongremiz için Yönetim Kurulu listemizi hazırlamış olmakla birlikte Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımızı oluşturma çalışmaları ilgili Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım tarafından yürütülmektedir, AK Ocaklar Kdz. Ereğli Derneği Şube Başkanlığı sıradan bir dernek olamayacağı gibi doğrunun yanında yanlışın karşısında dimdik duracaktır. AK Ocaklar asla kişilerin derneği değil, ilke ve davasının derneğidir. Tüzüğümüzün sadece 3 maddesini sizlerle paylaşmak istiyorum.Toplumumuzun huzur ve barış içinde yaşamasına; kişilerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak, temiz bir çevrede, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı olarak yetişip gelişmesine katkıda bulunmak.Hukuka bağlı, temel insan haklarına saygılı, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, üstün vasıflı bir geçlik yetiştirmek.Sosyal sorumluluk projeleri ile eğitim, kültür alanlarında faaliyet vermek ve üyeler arasında birlik beraberlik sosyal dayanışma, yardımlaşma faaliyetleri vermek amacı ile kurulmuştur. AK Ocaklar yurt içinde yaklaşık 15 civarında İl Şube Başkanlıkları, 20 civarında İlçe Şube Başkanlıkları kurulmuştur. Bunların arasında Denizli, Bursa, Van, Osmaniye, Iğdır, Muş, Aydın gibi iller yer almaktadır. Zonguldak İl Şube Başkanlığı için yetki verilmiş, teşkilatlanma çalışmaları devam etmektedir. Yurt dışında değişik Avrupa ülkelerinde de temsilcilikler açılmıştır. Değerli arkadaşlarım AK Ocaklar yeni Türkiye, yeniden büyük Türkiye hedefinde olan bir çizgidedir. Bu çizgide olan bir düşünceye destek olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu duygularla 27 Mart Cuma günü yapmayı düşündüğümüz AK Ocaklar Derneği Kdz. Ereğli Şubesi açılışına sizleri ve tüm Ereğli halkını davet ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 14:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
hilmi tunç
hilmi tunç - 9 yıl Önce

Ülkü ocaklarınında alperen ocaklarınında kuruluş amacını biliyoruzda bu ak ocakların kuruluş amacı nedir?

SIRADAKİ HABER