AK PARTİ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

AK PARTİ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

gundemeregli.com-AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ile Ereğli Müftülüğüne, Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle tebrik ziyaretinde bulundu.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ve partinin yönetim kurulu üyeleri, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle Ereğli Müftü vekili olan İl Müftü Yardımcısı Fehmi Malakçı’ya ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Çakır; “Haftanızı tebrik etmek için geldik. İnsanların maddi talepleri olduğu kadar da manevi taleplerinin karşılanmasında din görevlileri olarak sağladığınız imkanlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Hükümet politikamızdan da anlaşılacağı üzere bu işe ne kadar önem verdiğimizi her dönem ayırdığımız bütçeden personel alımına kadar her türlü gösteriyoruz. Aynı zamanda halkla iç içe olan bir kurumsunuz, halkında çok yanında hissettiği bir kurumsunuz, sizi ziyaret edip Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı kutlamak istedik” dedi.

AK Parti heyetine ziyaretleri nedeniyle teşekkür eden Ereğli Müftü Vekili İl Müftü Yardımcısı Fehmi Malakçı; “Çok teşekkür ediyorum. 1-7 ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri haftamız. Bu vesileyle sizlerin bizleri burada onurlandırmanız bizleri mutlu bahtiyar etti. İşaret ettiğiniz gibi beşikten mezara kadar toplumun halkın içerisindeyiz. Çünkü çocuk doğar dünyaya gelir kulağına ezan okur, ismini biz veririz, sonra dillenmeye başladığında camide kur’an kursunda kur’anı, dini bilgileri öğretiriz, sünnet olma yaşına geldiğinde mevlütünü okutur, sünnetini ifa ettiririz, evlenme çağına geldiğinde yine aynı akidin içerisinde bulunuruz, vefat ettiğinde de kabre koyar son telkinini biz veririz, yani beşikten mezara bu hizmet toplum içinde devam eder. Dediğiniz gibi kadro yönünden de hakikaten şuanda bütün sıkıntılarımız giderilmiş durumda. Şuanda bir rahatlama ve bir bolluğun içerisindeyiz. O sıkıntılı günlerden şuanda bolluk günlerine geldik” diye konuştu.

Müftü Malakçı ve AK Parti heyeti bir süre daha müftülük faaliyetleriyle ilgili görüşmelerde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER