Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinden heyelan bölgesine ziyaret

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özbakır ve Çaturoğlu Devrek´te meydana gelen heyelan bölgesinde çeşitli incelemelerde bulundu.

Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinden heyelan bölgesine ziyaret
İHA- AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özbakır ve Çaturoğlu Devrek´te meydana gelen heyelan bölgesinde çeşitli incelemelerde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak´ın Devrek ilçesinde meydana gelen ve tehlike arz eden konutların ve yer kaymalarının gün geçtikçe arttığı heyelan bölgesine gelen AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu bölgeye gelerek alanda çeşitli inceleme ve gözlemlerde bulundular. İlk olarak Devrek Kaymakamı Yakup Güney’i makamında ziyaret eden milletvekilleri burada Kaymakam Güney ve Zonguldak AFAD Müdürü Ahmet Güngör’den son durum hakkında bilgiler aldılar. 
Daha sonra heyelan bölgesine giden ve buradaki çalışmaları yerinde inceleyen milletvekilleri bölgedeki yürütülen çalışmaları yakından gözlemledi. Heyelan bölgesine yapılan ziyaretle ilgili bilgi veren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, ”Bayram sabahı ilçemizde meydana gelen ve akabinde bakanımızla birlikte hemen bölgeye gelerek heyelan bölgesinde ilk incelemelerimizi gerçekleştirmiştik. Şimdi ise tekrar Kaymakamımız Yakup Güney, Belediye Başkanımız Mustafa Semerci ve AFAD Müdürü Ahmet Güngör buradayız son durumu yerinde incelemek ve yapılan çalışmaları görmek üzere bölgedeyiz. Vatandaşlarımız hiç endişeye kapılmasınlar. Devletimiz her şeyin üstesinden gelecek kadar büyüktür. Şu anda burada üç aşamalı bir çalışma yürütülmektedir. Devlet Su İşleri, kara yolları ve BEÜ yetkilileri de bir Japon firması ile ortak çalışma içerisindedirler. Çalışmalar hızla devam etmektedir. Tedbir amaçlı olarak özellikle heyelan bölgesine yakın olan evler boşaltılıyor. Şimdiye kadar hiçbir vatandaşımız mağdur kalmamıştır. Kaymakamlığımız, belediyemiz ve AFAD sürekli buradalar. İnşallah en kısa sürede çalışmalar sona erecek ve bundan sonra ne yapılması gerekiyorsa uzmanların vereceği bilgiler doğrultusunda hareket edilecek” diye konuştu. 
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise,”Heyelan başladığından bu güne aralıksız devam etmektedir. Bizler belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Şu an bölgeden görev yapan güvenlik güçlerimiz için ve olası tekrar konut boşaltma durumunda ciddi anlamda prefabrike konuta ihtiyacımız olacak. Amacımız belediye olarak vatandaşlarımıza sıkıntıya düşürmeden kendilerine yardımcı olamaya çalışıyoruz” dedi.



Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER