AK PARTİ´DEN ZİYARETLER

AK PARTİ´DEN ZİYARETLER

gundemeregli.com-AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ve Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin ilçeye bağlı Subaşı Köyü&[#]8217;nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Subaşı&[#]8217;nda ki hayvan pazarını da gezen Milletvekili Candan ve AK Parti Heyeti, köylünün, esnafın sorunlarını dinledi. Subaşındaki kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Candan&[#]8217;dan esnaf, Subaşı&[#]8217;nda daha düzenli ve geniş bir hayvan pazarı kurulması için destek istedi.

İşsizlikten, yollardan ve sulardan yakınan köylü vatandaşlarla sorunları ve çözüm önerilerini konuşan Milletvekili Candan şu ifadeleri kullandı:

Ben hafta sonlarımı Ereğli ve Alaplı&[#]8217;ya ayırıyorum. Köylerimizde öncelikli sorunlarımız su ve yol. Bu bölge çok yağış aldığı için yollarda sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden yollarımız da bir türlü ayar tutmuyor. Yollarda yaşanan bozuklukları onarmak için uğraşıyoruz. Zonguldak&[#]8217;a gelen bir bütçe var ve önceliği yollarda yaşanan heyelanlara, göçüklere ayırıyoruz. Bu yolları Mayıs&[#]8217;tan önce yapmamız mümkün değil.

SU SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

Su sorunu pansuman tedbirlerle çözülmez. Köylerimizde elektrik parasını ödeyemediği için suları kesilen yerlerimiz mevcut. Bizim bu köylerimize elektrik kullanmadan su getirmemiz lazım.

Ereğli&[#]8217;nin köylerinde yaşanan su sorununu kökten çözmek için baraj gibi gölet projelerimizle inşallah bu sorun çözülecek. Ereğli&[#]8217;nin Çaylıoğlu, Kaptaş ve Gümeli Beldesi&[#]8217;nde göletler yapıyoruz. Biliyorum ki Subaşı bölgesinde de sıkıntılar var. İstekleriniz doğrultusunda Subaşı Hayvan Pazarı&[#]8217;nın mevzuata uygun şekliyle oluşturmak için çalışacağız.

EREĞLİ ÇOCUĞUNU EZDİRMEYİZ&[#]8230;

Tersaneleri soran vatandaşlara, &[#]8216;Tersanelerin sorunu bizi aştı ülkeyi de aştı, bu uluslararası bir sorun. Çözüm için çeşitli projelere destek vermek için çalışmalarımız devam ediyor &[#]8217; diyen Milletvekili Candan, taşeronların ücretlerini alamadığı yönündeki bir vatandaşın şikâyeti üzerine &[#]8216;Biz buradayken hiçbir Ereğli çocuğunu ezdirmeyiz. Kimsenin hakkını kimsede bıraktırmayız&[#]8221; diye konuştu.

Daha sonra Ereylin Alışveriş Merkezi ve Kent Taksi durağını ziyaret ederek taksicilerle sohbet eden Candan&[#]8217;ın sohbetine Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek&[#]8217;te eşlik etti.

Adliye Sarayının Arsa Teslimi Yapıldı

Kdz.Ereğli&[#]8217;de yapılması planlanan Adalet Sarayının yer tahsisi yüklenici firmaya teslim edildi. Candan AK Parti heyeti ile birlikte yeni adliye sarayının inşaat alanını da gezerek, Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı Kontrolörü Yusuf Kaya&[#]8217;ya temelin ne zaman atılacağını sordu. Kaya&[#]8217;dan &[#]8217;Zemin Etüdü çalışmalarının ardından 15 gün içinde temeli atarız&[#]8217; cevabını alan Candan, Ereğli&[#]8217;de yapımı geciken Adalet Sarayı&[#]8217;nın en güzeli olması temennisinde bulunarak, &[#]8216;Ereğli&[#]8217;ye yakışan bir adalet sarayı olması gerek. Arazinin karşısına yapılacak olan Vergi Dairesi binamızın da yüklenici firması ile görüşelim binalarımızın iç yapısı gibi dış cephe de şehrimize yakışan bir çalışma yapalım. Bu bölgeye yapılacak kamu binalarımız birbirini bütünleyen uyumlu bir kombinasyon olmasını bekliyoruz&[#]8221; dedi.

Candan ve AK Parti heyeti daha sonra Alaplı ve Ereğli&[#]8217;deki cenazelere katıldıktan sonra, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Tak ve Osman Arslan ile köylerdeki sorunlar ve çözüm önerileri üzerine basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2013, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER