Alabaş: “Bir yerde iş kazası varsa orada ihmal vardır”

Ereğli´ye bağlı Kandilli beldesinde Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında bir işçinin hayatını kaybettiği kaza sonrası hastane önüne gelen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, acılı aileye başsağlığı diledi.

Alabaş: “Bir yerde iş kazası varsa orada ihmal vardır”
Ereğli´ye bağlı Kandilli beldesinde Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında bir işçinin hayatını kaybettiği kaza sonrası hastane önüne gelen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, acılı aileye başsağlığı diledi. Alabaş gazetecilere yaptığı açıklamada, iş kazasını teknik yönden inceleyeceklerini belirterek, “Bir yerde iş kazası varsa orada mutlaka ihmal vardır” dedi. 

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen göçükte Nevzat Candan isimli madencinin hayatını kaybetmesinin ardından Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne geldi. Burada ölen madencinin babası Hasan Candan ve maden işçilerine başsağlığı dileyen Alabaş gazetecilere açıklama yaptı. Yapılan istatistiklerde Türkiye’de meydana gelen iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebilir olduğunun ortaya çıkartıldığını belirten Alabaş, iş kazasının olduğu her yerde mutlaka ihmal olduğunu söyledi. Alabaş konuşmasında, “Diyecek bir şey bulamıyorum. Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesemiz de - 500 kodunda tavan çökmesi sonucu bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Ben hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah´tan rahmet geride kalanlarına ailesine ve arkadaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. 2014 yılında Türkiye´de madencilik sektöründe çok elim ve tarihi kazalar yaşamışken Türkiye Taş Kömürü Kurumumuz da ölümlü iş kazası yaşamamıştık. 2015 yılında bu ölümlü iş kazasını yaşadık. İş güvenliği her şeyden daha önemli. Mecliste bekleyen iş güvenliği yasası var. Dolayısıyla bir kez daha iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili Türkiye´deki alınması gereken tedbirlerle ilgili yasının bir an önce meclisten çıkması, artık bu tür ölümlü kazaların yaşanmasının önüne geçilmesini istiyoruz biz madenciler olarak. Bir istatistiğe göre Türkiye´deki kazaların yüzde 98´i önlenebilir nitelikteki iş kazaları. Bir yerde iş kazası varsa orada mutlaka ihmal vardır. Biz de bu kaza ile ilgili sendikamızın teknik elemanlarını bugün ocağa indireceğiz. Oradaki duruma göre de tuttukları rapora göre kazanın özeli ile ilgili açıklamamızı daha ayrıntılı şekilde önümüzdeki günlerde ya da yarın yapabiliriz diye düşünüyorum dedi.

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden Nevzat Candan’ın cenazesi Ereğli Devlet Hastanesi’nde yapılacak otopsisinin ardından Cemaller köyüne götürülecek. Candan’ın cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Cemaller köyünde toprağa verilecek.
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER