Alan bazlı destek işkence haline geldi

Alan bazlı destek işkence haline geldi

Alan bazlı destek işkence haline geldi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, “Çiftçilerimize verilen Alan Bazlı Fındık Desteği adeta bir işkence haline gelmiştir” dedi.

Karadeniz Fındık Çiftçisinin bir yıl boyunda beklediği Alan bazlı Fındık Destek ödemeleri, fındık çiftçisinin meskenlerde elektrik borçları sebebiyle, çiftçinin eline geçmeden Ziraat bankaları kanalıyla enerji dağıtım şirketlerinin kasasına paralar aktarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu şunları söyledi: “Çiftçilerimize verilen Alan Bazlı Fındık Desteği adeta bir işkence haline gelmiştir. Bakanlar Kurulunun tarım arazilerinin sulama abonesi borcu olanların Alan Bazlı Fındık Desteği ödenmemesini içermektedir. Oysa ki Bankalar mesken abonelerinin 50 tl borcu olana çiftçilerimize destek ödememektedir. Çıkan kararnamede sulama abonelerinin birkaç yıldır Aksayan borçlar içindir. Mesken abonesi olan vatandaşların borcunun yeni tahakkuk etmesine rağmen paraları ödenmemektedir. Bu olumsuz uygulamanın düzeltilmesi için Zonguldak Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ’na ve Birliğimizin genel Başkanımıza gerekli talebimizi ilettik. 21 Haziran 2016 Salı günü bu yanlış uygulamanın kalkmasını bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER