Alaplı´da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Alaplı´ da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
İlk tören, Anıt önünde düzenlendi.

Alaplı´da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
Alaplı´ da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. 
İlk tören, Anıt önünde düzenlendi. Atatürk Anıtı´na çelenk sunulması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Tören, Alaplı Anadolu Lisesi Salonu´nda düzenlenen etkinlikler ile devam etti.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik, törende yaptığı konuşmada, Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutladığını belirterek, 24 Kasım 1928´de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e Millet mektepleri başöğretmenliği unvanı verilmiştir. Bu sebeple 1981 yılından bu yana 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlandığını söyledi. Böylesi onurlu ve güzide mesleğin üyesi olmanı verdiği mutlulukla başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk´ü ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygıyla anar tüm öğretmenlerimizin bu mutlu günü kutlarım” Dedi.
Törende, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emekli öğretmenlere plaket takdim edildiği törende, göreve yeni başlayan 17 öğretmen yemin etti.
Törenlere, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik,İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, daire ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER