Alaplı´da balık ölümleri endişe yaratıyor

Alaplı´da balık ölümleri endişe yaratıyor

Alaplı´da balık ölümleri endişe yaratıyor
Zonguldakın Alaplı ilçesinde, fabrika atıkları nedeniyle kirlilik oluşan derede balık ölümleri meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre ,Alaplı Deresinde son bir haftadır ırmağın kenarlarında ölü balıklar görülmesi üzerine vatandaşlar sosyal medya üzerinden balık ölümlerinin olduğu dile getirdi. Balık ölümlerinin nedeni henüz netlik kazanmazken, Çevreye duyarlı olan vatandaşlar , bunun Tekstil işletmecilerinin kullandığı kimyasal maddeleri dereye bırakmasından kaynaklanabileceğini ileri sürdü.
Toplu balık ölümlerinin yaşandığı Alaplı Deresinde vatandaşlar balık ölümlerini karşı tepkisini dile getirdi. Yaşanan olayın bir çevre katliamı olduğunu ifade eden Muzaffer Koç şöyle konuştu; 
Alaplı Dere içinde balık ölümleri senelerdir az da olsa oluyor. Bu seferki atıklar da, balık ölümleri daha da çoğaldı. Ben bun durumun Tekstil fabrikasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu atıklar yüzünden deredeki kurbağaların, balıkların öldüklerini gördük. Bu bir çevre katliamı yerine göre biz bu dereden seraları suluyor ve satıyoruz. Bu sudaki balıklar nasıl ölüyorsa, ürünlerimizi alan insanlar da etkilenecek. Yetkililerin bunun önleminin bir an önce alınması lazım. Bizim dere su içilecek şekildeydi ama şimdi bulanık. Bütün balıklar ölüyor. İlgilileri aradım inşallah çözüm bulunur.
Balık ölümleri ile ilgili inceleme başlatıldığı, dereden alınan numunelerin laboratuvara gönderildiği belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER