Alaplı´da hain darbe girişimine örnek ortak tepki

Alaplı´da hain darbe girişimine örnek ortak tepki

Alaplı´da hain darbe girişimine örnek ortak tepki

15 Temmuz akşamı yaşanan hain darbe girişimiAlaplıda yapılan ortak basın toplantısıyla bir kez daha kınandı.
Alaplı Belediye Çaybahçesinde yapılankahvaltılı basın toplantısına, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, İlçe JandarmaKomutanı Jandarma Üsteğmen Fuat Gençer, Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçeEmniyet Müdürü Erkan Tektaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak,Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam, Ziraat Odası Başkanı ŞerefTürkoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Esnaf ve KefaletKooperatifi temsilcileri, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, AlaplıKent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, Kızılay Derneği Başkanı Hayri Yiğit,Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı ve basın mensupları katıldı.
Yapılan ortak imzalı basın açıklamasını AlaplıMuhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal okudu. Hain darbe girişiminin bir kezdaha lanetlendiği basın açıklamasında şöyle denildi:
15 temmuz akşamı yaşanan hain darbe girişimi,Güvenlik ve Emniyet güçlerimizin ve halkımızın kararlı ve ölümüne karşıçıkışıyla püskürtülmüş ve ülkemiz büyük bir badire atlatmıştır. Bu haingirişime karşı canını vererek şehit düşen askerimiz ve polisimiz ilevatandaşlarımıza bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyor, yaralananlara daacil şifalar diliyoruz.
Bu süreçte, askerimiz, polisimiz,siyasetçilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve her şeyden daha önemlisihalkımız bir bütün olarak büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilemiş,büyük Türk milletinin zor zamanlarında nasıl bir araya gelebildiğini tümdünyaya göstermiştir. Bu aziz milletin bir ferdi olmanın gururunu bir kez dahayaşadık. Milletimizle ne kadar gurur ve onur duysak azdır. Şanlı bir tarihigeçmişe sahip olan bu büyük milletin sergilediği bu birlik ve beraberlik,ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışanlara karşı verdiği bu büyük mücadele, aynızamanda ülkemizin geleceğine olan güvenli bakış açımızı bir kez dahaperçinlemiş ve ülkemizi içten ve dıştan yıkmak isteyenlere de çok anlamlı birmesaj vermiştir. Büyük Türk milleti, milli ruhunu bir kez daha bütün dünyayagöstermiştir.
Başlangıçta da ifade ettiğimiz gibi ülkemizbüyük bir badire atlatmıştır. 15 Temmuz akşamından başlayarak yaklaşık 16gündür olası yeni bir kalkışmaya karşı tüm kurum ve kuruluşlarıyla beraberteyakkuz halindeki bekleyişini sürdüren milletimiz, alanlardan ayrılmayarakböyle bir kalkışmaya bir daha izin vermeyeceğinin azim ve kararlılığı içindeolduğunu göstermiş ve göstermeye devam etmektedir. Ülkemiz bugün dünden dahagüçlüdür.
Demokrasiyi ve demokrasinin getirdiğiözgürlükleri sekteye uğratan, kan ve gözyaşından başka bir sonucu olmayan,toplumun büyük sıkıntılar yaşamasına sebep olan darbeler, çağdışıdır vedarbeciler de çağdışı zihniyetin hastalıklı bireyleridir. Maalesef buhastalıklı zihniyetler zaman zaman bu tür gerici kalkışmalar içinegirebilmektedir. Toplumsal bilinç, ülkemizde de yaşanan bu çağdışı zihniyeteizin vermemiştir ve bundan sonra da vermeyecektir.
Alaplı olarak bu hain darbe girişimini bir kezdaha lanetliyoruz. Bu süreçte hayatını kaybederek şehit düşen, asker, polis vetüm vatandaşlarımıza bir kez daha allah’tan rahmet, yaralı ve gazilerimize deacil şifalar diliyoruz. Milletimize büyük geçmiş olsun diyor, saygılarsunuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER