ALAPLI´DA YÜREKLER AĞZA GELDİ!

Alaplı ´da itfaiye ekipleri tarafından engelli bakım merkezinde yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi.

ALAPLI´DA YÜREKLER AĞZA GELDİ!
gundemeregli.com-Alaplı ´da itfaiye ekipleri tarafından engelli bakım merkezinde yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta engelli bir hastanın kaybolduğu ihbarı ise paniğe yol açarken, kayıp ihbarının tatbikat gereği olduğu ortaya çıktı.

Alaplı ilçesinde belediye itfaiye müdürlüğü tarafından ilçede faaliyet gösteren Kuzey Bakım Merkezinde düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatı nefes kesti. Gerçeğini aratmayan tatbikatta bir engelli hastanın kayıp olduğu ihbarı kısa süreli paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri tarafından senaryo gereği saklanan engelli hastayı aramak için itfaiye ekipleri ve bakım merkezi personeli ve yetkilileri seferber oldu. Kayıp ihbarının tatbikat gereği olduğu anlaşılınca personel ve yetkililer rahat bir nefes aldı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in de izlediği tatbikat öncesinde engelli bakım merkezi personeline yangın kurtarma ile ilgili teorik bilgiler verildi. Tatbikatta senaryo gereği yangın sireni çalındı. Sirenin ardından itfaiye ekipleri binaya girerek yangına müdahale etti. Engelli bakım merkezindeki hastalar ise sedye ve tekerlekli sandalye ile binadan çıkarıldı. Bazı engelli hastalar ise yangın merdivenin den indirilerek tahliye edildi. Binada mahsur kalan hastalar ise itfaiye merdiveni kullanılarak balkon ve camlardan alınarak kurtarıldı. Bu arada sağlık ekiplerince de yaralı hastalara müdahale edildi.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, bu tür tatbikatları her yıl düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının yangın ve diğer afetlerde nasıl davranılması ve neler yapılması gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olduğunu belirten Taşkın, “Alaplı’mızda faaliyet gösteren engelli bakım merkezine gelerek burada çalışanlara yönelik yangın ve kurtarma eğitimi verdik. Bakım merkezi ilçemiz için önemli bir konuma sahip, bunun nedeni buradaki binanın içerisinde engelli, fiziksel ve zihinsel engelli vatandaşlarımız var. Burada yangın olduğu zaman bizim için büyük bir problem oluşturuyor. Bizde buraya geldik. Çalışanlara teorik eğitimler verdik. Binada yangın varmış gibi siren çaldık. İtfaiye ekiplerimizle birlikte girdik, yangına müdahale ettik. İçerideki engelli vatandaşlarımızı ve personelimizi tahliye ettik. İple inişler yaptık. Sedye ile yaralıları taşıdık. Buradaki çalışan personelimizde yangında neler yapılması gerektiğini öğrendi. Daha sonra burada tavayı yakarak yangın söndürme tatbikatı yaptık. Yangın merdiveninde bulunan engellilerimizi binadan indirdik. Son olarak bu binada çok hasta olduğu için biz bir tane hastamızı bilinçli bir şekilde sakladık. Sanki bir hasta kaybolmuş gibi, çünkü biz toplama merkezleri belirliyoruz. Arkadaşlarımıza burada sayı almaları gerektiğini söylüyoruz. Bu toplama merkezlerindeki eksik hastayı tespit ediyor ve müdahale ediyoruz. Burada herkes hasta kayboldu diye sağa sola koşturarak hasta aramaya başladı. Bizde hastanın kendi kontrolümüz altında olduğunu söyledik. Biz bu tatbikatları her yıl yapıyoruz. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bölgede her konuda diğer bölgelerdeki itfaiye müdürlüklerine örnek olmaya devam edecektir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER