Alaplı´ya 4 yıllık teknoloji yüksekokulu müjdesi

Alaplı´ya 4 yıllık teknoloji yüksekokulu müjdesi

Alaplı´ya 4 yıllık teknoloji yüksekokulu müjdesi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Teknoloji Fakültesi kazandırılması noktasında başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. ilçeye 4 yıllık Teknoloji Yüksekokulu kazandırılacak. Okul bünyesindeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait erkek öğrenci yurdunun Yüksekokul binasına dönüştürülmesi istenirken, mevcut yurtlar için ise belediyeye ait su deposunun bulunduğu alan gösteriliyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Teknoloji Fakültesi kazandırılması noktasında başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. ilçeye 4 yıllık Teknoloji Yüksekokulu kazandırılacak. Okul bünyesindeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait erkek öğrenci yurdunun fakülte binasına dönüştürülmesi istenirken, mevcut yurtlar için ise belediyeye ait su deposunun bulunduğu alan gösteriliyor.

Alaplıda 2011 yılında dillendirilmeye başlanan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Teknoloji Fakültesi kazandırılmasına yönelik girişim şimdilerde gerçeğe dönüşüyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlunun girişimlerinin sonuç vermeye başladığı 4 yıllık Teknoloji Yüksekokuluile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenilirken, AK Parti
Zonguldak Milletvekili başta olmak üzere BEÜ Rektörü Mahmut Özer ve Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Hendenin de çok istediği Teknoloji Yüksekokuluna Alaplının kanaat önderleri de tam destek veriyor.
OCAK, HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, ilçeye 4 yıllık Teknoloji Yüksekokulu kazandırılması noktasında TSO olarak şartsız desteğe vermeye hazır olduklarını belirterek, Alaplı olarak artık fakülteye hazırız. Biz TSO olarak şartsız desteğe vermeye hazırız. Artık İlçemizdeki Yüksek okulun hem sayısal olarak belli bir yere geldiğini bundan sonraki sürecin artık fakülteyle devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. İlçedeki eğitim kalitesini ve öğrenci sayısına artması doğal olarak ta TSO olarak bizim İlçe ekonomisindeki esnafımızın ticaretini gelişmesini sağlayacaktır. Hem de ilçenin sosyolojik yapısını değiştirecektir. Öğrenciler bulunduğu yere çok büyük katma değer sağlar. Eğer Alaplı’ya bir 4 yıllık Yüksekokul yapılırsa İlçemizin çehresini gelişmesinin ve büyümesine büyük önem kazandırır. Biz bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız dedi.
GELGEÇ, SONUNA KADAR DESTEKÇİSİYİZ
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeçde Alaplıya Teknoloji Yüksekokulukazandırılması noktasında gereken her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, Alaplıya Teknoloji Yüksekokulukurulmasına yönelik girişimlere oda olarak tam destek veriyoruz. 2011 yılında dinlendirilmeye başlanan Alaplıya Tekonolji Yüksekokuluiçin herkesin birlik ve beraberlik içinde çalışması gerekiyor. Alaplımız artık bir fakülteyi hak ediyor. Biz oda olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız diye konuştu.

MEVCUT YURTLAR YÜKSEKOKUL BİNASINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ
Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde hizmet veren Kredi Yurtlar Kurumuna ait 500 kişilik erkek öğrenci yurdu ise okul eğitim binasına yakınlığı sebebiyle sıkıntı oluştururken ilçeye yapılması düşünülen Teknoloji Fakültesi ile ilgili yurt binaların fakülte binasına dönüştürülmesi isteniyor. Yurt binası için ise belediyeye ait su deposunun bulunduğu alanın en uygun alan olarak gösteriliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER