Alaplı´ya fakülte müjdesi

Alaplı´ya fakülte müjdesi

Alaplı´ya fakülte müjdesi

Alaplı tarihinde ilk kez fakülte kurulmasıamacıyla kolları sıvayan ve vekil olduğu günden bu yana yoğun bir çalışmagerçekleştiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, TeknolojiFakültesinin müjdesini verdi. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özerbaşkanlığında toplanan Üniversitesi senatosu bugün Alaplı’da TeknolojiFakültesi kurulma kararını alır almaz Milletvekili Çaturoğlu ile birlikteAlaplı Meslek Yüksek Okulu hizmet binasında basın mensuplarının karşısınaçıktı.

TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu buradakamuoyuna yaptığı konuşmada, Alaplı’da Teknoloji Fakültesinin önünün açıldığınıbelirterek, “İlçemize hayırlı olsun bir Allah Razı olsun demeniz yeterli.Alaplı ilçemiz açısından tarihi bir günü yaşıyoruz. Bilindiği gibi AlaplıMeslek Yüksekokulu kuruluşundan itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeiki yıllık olarak eğitim vermektedir. Teknik tarafı ağır basan bu okulumuzunAlaplı’mıza ve ülkemize önemli katkılar sunmuştur.” dedi.

BELEDİYE İLE BORÇ TAKASI YAPILACAK

Ayrıca Alaplı Belediyesi ile Alaplı kampüsününyanında bulunan Belediyeye ait arazinin borç takası yönetimiyle Üniversiteyekazandırılacağını da kaydeden Çaturoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Öteden beri burada bir 4 yıllık bir yüksekokultalebi Alaplı halkı ve STK’ları tarafından talep ve arzu edilmekteydi. Biz bukonuyu uzun zamandan beri rektör hocamızla görüşmekteydik. Bizim ısrarımız verektör hocamızın ve rektör olumlu yaklaşımları meyvesini verdi. Bugün BEUsenatosu Alaplı Teknoloji Fakültesinin kuruluşuna karar vermiştir. Bizde YÖK,Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık nezdinde tüm girişimlerimizigerçekleştireceğiz. İnşallah kısa sürede kuruluşu tamamlanır ve öğrenci almayasüratle başlarız. Fakültemiz kurulduğu taktirde Alaplı’mıza teknoloji merkezihaline gelecek., Alaplı’mıza Zonguldak’ımıza ve ülkemize büyük katkılarsağlayacaktır. Bu konuda geldiği günden bu yana bizlere her açından büyük katkıveren Rektör hocamız Mahmut Özer’e, belediyemize ve emeği geçenlere teşekkürediyoruz.”

OSB 8 KASIM’DA ALT YAPI İHALESİNE ÇIKIYOR

Alaplı organize Sanayi Bölgesinin (OSB) 8 Kasımtarihinde alt yapı ihalesinin yapılacağının da aynı toplantıda müjdesini verenÇaturoğlu, Alaplı’da gençlerimize iş istihdamı sağlama adına girişimlerimizdedevam ediyor. Buradan bir müjdede OSB için verelim. OSB’mizin ihale süreci 8Kasım tarihinde yapılacak ihale ile büyük aşama kaydedecek. Alaplı’mıza hayırlıuğurlu olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların arından toplantıda hazırbulunan diğer protokol üyeleri, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı BelediyeBaşkanı Nuri Tekin, AK Parti Alaplı İlçe başkanı Mustafa Yavuz, Alaplı ZiraatOdası başkanı Şeref Türkoğlu, Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Odası BaşkanıKemal Çam, Alaplı Esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, AlaplıTSO Genel Sekreteri Taner Arslan, il Genel Meclis Üyesi Ayhan Akman Alaplı’yafakülte kurulma kararının sevinci her birlikte paylaştı.
Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu Rektör Özer’egünün anlam ve önemine binaen Alaplı fındığı, kestanesi ve balı hediye ederken,Alaplı Belediye Başkanı Tekin’in ise Atatürk portesi hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 13:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
atakan
atakan - 8 yıl Önce

Alaplı yüksek okulun mezunu öğrencilerine de 4 yıllık hakkı verilecek mi
Yanı ek 2 sene okuyup 4 yıl mezunu edecek mi

SIRADAKİ HABER