Alaplı’da arı kovanlarına sonbahar bakımı

Alaplı’da arı kovanlarına sonbahar bakımı

Alaplı’da arı kovanlarına sonbahar bakımı
Alaplı ilçesindeki bal üreticileri, arıların telef olmaması ve sağlıklı, kaliteli bal üretimi yapılması için kovan bakımlarına başladılar. 
Havaların soğumaya başladığı bugünlerde sonbahar bakımını yapan arı kovan yetiştiricisi Sadık Birsen, arıcılara yönelik kışlatmaya ilgili uyarılarda bulundu. Sadık Birsen Alaplı’da arıların kışlatma dönemindeki yapılması gerekenlerle ilgili olarak şu şekilde yaptığını söyledi:
Sonbahar bakımı çok iyi yapılan arı kovanları kışı atlatarak bahara çıkabilir. Bunun içindir ki bu dönemde kovanların temizliğinin yapılmalıdır ve yiyecek durumuna göre takviyesini yapıyoruz. Kovandaki uçuş deliklerini ve aynı zamanda arı miktarına göre bölme tahtaları ve kovan hacminin küçültülmesi gerekiyor.”
Gümeli beldesinde 10 yıldır organik bal üretimi yapan Sadık Birsen kendilerinin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce önceki yıllarda açılan arıcılık kurslarına katılarak arı kovanlarının bakımı konusunda bilgi aldıklarını, bu yıl arıcılar olarak arı kovanlarının sonbahar bakımına başladıklarını ifade etti. Alaplı ilçesinde yaklaşık 7 bin kovandan 50 ton civarında kestane ve orman gülü balı üretiminin de gerçekleştiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER