Alaplı’da Camiler ve Din görevlileri haftası kutlanacak

Alaplı´da Camiler ve Din Görevlileri haftasında, “Cami ve Namazla Diriliş, Cami ve Namazla Huzur Bulma” temasının işleneceğini bildirildi.

Alaplı’da Camiler ve Din görevlileri haftası kutlanacak
İHA-Alaplı´da Camiler ve Din Görevlileri haftasında, “Cami ve Namazla Diriliş, Cami ve Namazla Huzur Bulma” temasının işleneceğini bildirildi.
Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası´nın 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana teması ’Cami ve Namazla Diriliş’, ’Cami ve Namazla Huzur Bulma’ şeklinde belirlendiğini anlatan Bektaş, “Merkez ve taşra ilçe müftülüklerince hafta boyunca yapılacak faaliyetlerde bu konu işlenmeye çalışılacağız. Bu yıl ise dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana teması ’Cami ve Namazla Diriliş’, ’Cami ve Namazla Huzur Bulma’ şeklinde belirlenmiştir. Haftası dolayısıyla 15 Ekim 2015 Perşembe günü Merkez Cami önünde kan bağışı düzenliyoruz. Aynı gün Merkez Camisinde öğle namazından önce şehitlerimiz için Kuranı Kerim ziyafeti tertip edilmiştir. Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde Zonguldak Müftüsü Mürsel Öztürk Cami ve namazla arınma ile ilgili konferans verecektir. Ayrıca aynı günün akşamı Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimize konferans verilecek” dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER