Alaplı’da Engelli öğrenci ve ailelerine göz taraması

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki engelli öğrenciler ve aileleri göz taramasından geçirildi

Alaplı’da Engelli öğrenci ve ailelerine göz taraması

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki engelli öğrenciler ve aileleri göz taramasından geçirildi.

CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Teşkilatı öncülüğünde özel bir Göz Hastanesinin katkılarıyla Alaplı’da faaliyet gösteren Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki engelli öğrenciler ve aileleri göz taramasından geçirildi.

Yaklaşık 220 öğrencinin eğitim gördüğü Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki engelli öğrenciler ve aileleri göz taramasına yoğun ilgi gösterirken, Hastane Göz Doktoru Opt. Dr. M. İlhami Özerler engelli öğrencileri ve aileleri ile tek tek ilgilenerek göz rahatsızlığı olan öğrenciler ve ailelerinin son durumları ile ilgili bilgiler verdi.

CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Başkanı Hasibe Sotka, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilçedeki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki engelli öğrencileri göz taramasından geçirdiklerini söyledi.

Anlaştıkları özel bir hastane ile göz taramasını yaptıklarını belirten Sotka,” CHP Alaplı Kadın Kolları Teşkilatı olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda ilçemizde faaliyette bulunan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki bedensel ve zihinsel öğrencilerimizi ve velilerini göz taramasından geçirdik. Bu anlamda bize destek veren ve ilgi gösteren hastane yetkililerine ve Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Hastane Koordinatörü Orhan Akbulut,“Alaplı’da zihinsel engelli olan çocuklarımıza hocamız ile birlikte bir göz taraması gerçekleştirdik. Verimli bir tarama oldu. Amaç onlarında güzelce muayenelerini yapmaktı. Göz rahatsızlığı olanları hastaneye davet ederek onların tedavilerini gerçekleştirmekti. Engelli öğrencilerimizin velilerini de göz taramasından geçirdik. Güzel ve verimli bir tarama oldu” diye konuştu.

Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu Tuğba Korkmaz da, “Merkezimizde bedensel ve zihinsel olmak üzere 220 öğrencimiz var. Bugün burada öğrencilerimiz ve velilerine yönelik göz taraması gerçekleştirdik. Ben CHP Alaplı Kadın Kolları Teşkilatı ve Hastane yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan göz taramasına Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in eşi Aysel Tekin ve CHP Alaplı Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri de katılarak destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER