Alaplı’da tarihi bir birliktelik daha

Alaplı, yıllar önce Hükümet Konağı yapımı için sağladığı birlikteliği yıllar sonra tekrar yakaladı.

Alaplı’da tarihi bir birliktelik daha

Alaplı, yıllar önce Hükümet Konağı yapımı için sağladığı birlikteliği yıllar sonra tekrar yakaladı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, siyasi destekle çözümü hedeflenen sorunları görüşmek üzere, tüm siyasileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya topladı. Unutulmaya yüz tutan birlik beraberlik hareketi, yıllar sonra yeniden canlandı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in, ilçe merkezinden geçen bölünmüş karayolunda yaşanan trafik kazaları, bölünmüş karayolundan ilçe merkezine giriş yolu açılması ve ilçenin genel trafik sorunlarını görüşmek üzere siyasi parti temsilcileri, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla yaptığı toplantıdan ortak kararlar çıktı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ilçede teşkilatı bulunan siyasi partiler ile tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerini ilçe merkezinden geçen bölünmüş karayolu üzerinde yaşanan trafik kazaları, bölünmüş karayolundan ilçe merkezine giriş yolu açılması ve ilçe merkezinde yaşanan trafik sorunlarını görüşmek üzere toplantıya davet etti. Alaplı Belediye Meclisi salonunda yapılan toplantıya, Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinin yanı sıra siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından 30’un üzerinde temsilci katıldı. Toplantıya katılanlara, çözümü beklenen sorunları anlatan birer dosya da sunuldu.

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı ilçe merkezinden geçen bölünmüş karayolunda sürekli trafik kazaları yaşandığına işaret ederek, ilçe merkezine giriş yoluyla birlikte bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini hatırlattı. Bu toplantının da, bu soruna çözüm önerilerini dinlemek ve bu çözüm önerileri doğrultusunda ortak bir karar almak amacıyla yapıldığını belirten Başkan Nuri Tekin, “Bölünmüş karayolu üzerinde yaşanan trafik kazalarında çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaşımız yaralandı, büyük miktarda maddi hasarlar oluştu. İlçemiz merkezine giriş yolu olmaması ilçemizin sosyal ve ekonomik yaşamına büyük bir darbe vurdu. Sizlerin de görüşleri ve önerileri doğrultusunda bu soruna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Bu yolda büyük bir sıkıntı var. Bunu bir şekilde çözmemiz gerekiyor. “ dedi.

Bu sorunların çözümü amacıyla, Alaplı Belediyesi olarak bürokrasi ve siyasi kanallardan bir takım girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Nuri Tekin, “6 defa Ankara ve Kastamonu’ya giderek, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük. Ankara’ya giderek, iktidar muhalefet ayrımı yapmaksızın bölge milletvekillerimizle görüştük. Gerek bölge milletvekillerimize gerekse Karayolları yetkililerine, sorunun ilçemiz açısından önemini anlatan bilgilendirme dosyaları sunduk. Bir takım yazılı müracaatlarda bulunduk; alternatif çözüm önerilerimizle birlikte sorunun çözümü için projelerimizi sunduk. Sorunumuzu anlattık, belli bir noktaya kadar da geldik. Bürokratik aşamaları tamamladık, siyasi kanallardan girişimlerde bulunmak için de bu toplantıyı düzenledik. “ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ilçe merkezinden geçen bölünmüş karayolunun Yeni Siteler yol ayrımındaki dönel kavşakta sinyalizasyon sistemi ve ikaz lambası bulunmamasının üzücü kazalara sebep olduğunu da hatırlatarak, “Eğer bu noktalarda sinyalizasyon sistemi ve hız sınırı olsaydı, orada ölümlü ve yaralamalı kazalar yaşanmayacaktı. Ereğli’de, Kozlu’da, Zonguldak’ta şehir içi geçişlerde 50 km. hız sınırı bulunmasına rağmen, Alaplı şehir merkezinden geçişte bu hız sınırı yok. Araçlar, 120 km. hızla geçiyor Alaplı karayolundan. Biz bu üzücü kazalar yaşanmadan önce de, bunu Karayolları yetkililerine söyledik. Hız sınırı, hız kesiciler ve sinyalizasyon sistemi konulması gerektiğini ifade ettik. Ama şu ana kadar bunlar yapılmadı. Eğer, bu dediklerimiz yapılmış olsaydı, büyük olasılıkla bu ölümlü kazalar yaşanmayacaktı. Ne hikmetse Alaplı’ya gelince bazı şeyler bürokrasiye takılıyor. Kavşaklar arası mesafelere, köprü geçişlerinde kavşak ve sinyalizasyon sistemi kurulmasına bürokrasi bize karşı büyük bir hassasiyet gösterirken, aynı hassasiyet başka yerleşim birimlerine gösterilmiyor. Bunun birçok yerde örnekleri var. Alaplı bir ilçe, Gülüç bir belde. Alaplı’da tek lamba ile geçişler sağlanırken. Gülüç’te 3 lamba ile geçiş sağlanıyor. Alaplı’da araçlar 120 km. hızla geçiyor, Gülüç’te 50 km. hız sınırı uygulanıyor. Bürokrasi uygulanacaksa herkese eşit uygulansın. Öncelikle, Karayollarının Alaplı geçişinde hız limiti konulması lazım. Bu konuda Emniyet Müdürümüzün de bazı girişimleri var. Kendisine de bu girişimlerinden dolayı Alaplı adına teşekkür ediyorum. “ dedi.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, bugüne kadar iyi niyetli olarak sürdürdükleri çabalarında eksikleri olabileceğini de hatırlatarak, “ Fikir alışverişi yapmakta geç kalmış olabiliriz. Ama bu da bir başlangıçtır. Burada herkesin fikirlerini alalım, ona göre ortak bir yol izleyelim. “ dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Aydın’ın bugüne kadar sürdürülen girişimlerle ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdiği toplantıda söz alan katılımcılar ise sorunun Alaplı açısından çök önemli olduğunu ve bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söylediler. Söz alan katılımcılardan bazıları, Karayolları Alaplı geçişinin başından sonuna kadar hatalı olduğunu belirterek, kavşak ve yol ayrımlarında yeni düzenlemeler yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiler. Bazı katılımcılar ise sorunun çözümünün Belediye’de olmadığını hatırlatarak, önce siyasi tıkanmanın aşılması gerektiğini, bunun için de iktidar partisine ve temsilcilerine büyük görev düştüğünü ifade ettiler.

Şehir dışında olduğundan dolayı toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz katılamazken, Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Öztürk, toplantıdan önce Mustafa Yavuz ile telefonda görüştüğünü ve kendisinin toplantıda alınacak kararlara sonuna kadar destek vereceğini söylediğini belirterek, “Sayın Yavuz, yolun açılması ve diğer konularla ilgili olarak da, siyasi olarak elinden ne geliyorsa yapacağını söyledi. “ dedi.

Belediye Meclisi Üyesi Öztürk, Milletvekili Ercan Candan ile de görüştüğünü belirterek, “Sayın Milletvekilimiz de, Alaplı’nın birlik beraberlik içerisinde alacağı her türlü karara destek vereceğini, gündeme getirmemiş olsa da yolun açılmasıyla ilgili çabalarının devam ettiğini, bürokrasinin ilgili yetkilileriyle sık sık bir araya geldiğini ve bu konuyu hatırlattığını, bu konunun aklından çıkmadığını, birlik beraberlik içerisinde verilecek karara sonuna kadar destek vereceğini söyledi. “ dedi.

Belediye Başkanı Nuri Tekin de, Milletvekili Ercan Candan ve işlerinden dolayı toplantıya katılamayan Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz’a, burada alınacak her türlü karara vermeyi beyan ettikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “ Biz birlik beraberlik içerisinde ortak bir karar aldık. Üzerinde çalışarak, önümüzdeki günlerde somut çözüm önerilerimizi daha da netleştirip, bölge milletvekillerimizle ve diğer ilgili kurumlarla da paylaşıp destek isteyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde aldığımız ve alacağımız kararlara destek mesajının iletilmesi bizi ve burada toplanan herkesi oldukça memnun etti. Bundan sonra önümüzde ciddi bir engel de görünmüyor. “ dedi.

Alternatif çözüm önerilerinin de dile getirildiği toplantıda, sorunun mutlaka çözülmesi gerektiği üzerinde görüş birliğine varılırken, sorunun çözümünü takip etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla komisyon kurulması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, önümüzdeki günlerde belirlenecek bir tarihte yeniden toplanılması kararlaştırılırken, bu toplantıda oluşturulacak komisyonun Ulaştırma Bakanı ile görüşmesi üzerinde görüş birliğine varıldı. Tüm katılımcılar, Belediye Başkanı Nuri Tekin’e, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesine yönelik girişimleri, sorunun çözümü noktasındaki çabaları ve düzenlediği toplantıdan dolayı teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 13:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Suat Eser
Ali Suat Eser - 9 yıl Önce

Nuri Tekin Başkan, bu tür kucaklayıcı, bütünleştirici anlayışından dolayı kutluyorum sizi, ilçeye hizmet konusunda bu birlikteliğin yararını göreceğine inanıyorum... Halkın her kesiminin görüş ve önerilerine kulak verirseniz sağlıklı çalışmaları ve sonuçlarını göreceksiniz. Birlikteliktekilere ve de size başarılar...

SIRADAKİ HABER