Almanya’da 20 yıl sonra gerçekleşen ilk resmi ziyaret

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Karakulak ve Saltukova Temsilcisi Özcan Araçlı tarafından Marl Belediye Başkanı Arndt’a nezaket ziyareti düzenlendi.

Almanya’da 20 yıl sonra gerçekleşen ilk resmi ziyaret
Avrupa Zonguldaklılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Karakulak ve Saltukova Temsilcisi Özcan Araçlı tarafından Marl Belediye Başkanı Arndt’a nezaket ziyareti düzenlendi.
Merkezi Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde bulunan Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Karakulak ve Saltukova Temsilcisi Özcan Araçlı ile birlikte ilk kez resmi olarak Almanya’nın Marl Belediye Başkanı Werner Arndt’a nezaket ziyareti düzenlendi. Derneğin kurulmasından bu yana resmi olarak ilk defa 20 yıl sonra gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili bilgi veren Mehmet Karakulak,
” Bir maden kenti olan ve adeta biz Zonguldaklıları temsil eden Marl Belediye Başkanı Werner Arndt’a Saltukova Temsilcimiz Özcan Araçlı kardeşimiz ile birlikte makamında nezaket ziyareti gerçekleştirilerek yapılan görüşmede ilimiz ve Saltukova Havaalanı ile ilgili konular üzerinde bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın Arndt’a Marl Zonguldak arası kültürel diyalogu güçlendirmek için havaalanımızın bulunduğu bölge hakkında sunum yaparak bilgiler vererek tanıtmaya çalıştık ve kendilerini 2016 ilkbaharında bölgemize davet ettik kendileri bu davetimize seve seve iştirak edebileceğini, bu ziyaretle de bölgeyi yakından tanıma fırsatını yakalayacaklarını ifade ettiler ve bu gezide yabancı bir yer ve insanların olduğu bölge değil, birçok tanıdık insanlarla karşılaşacaklarını ifade ettiler. Ev sahipliğini Saltukova Belediyesi koordinasyonunda ağırlıklı olarak Saltukova Filyos ve Zonguldak olarak düşünülen bu organizasyona Marl’da ki özel havaalanı yetkililerinin de iştirak edecek olması bölgemiz açısından çok büyük önem arz etmektedir dedi.
Gerçekleştirilen görüşme sonunda alınan ortak kararlarda Marl Belediye Başkanı Werner Arndt ve Avrupa Zonguldaklılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Karakulak bundan sonra ki süreçte Recklinghausen ile Zonguldak arasında eğitim ve ticari alanlarda olduğu gibi bölgesel ve kültürel değerleri yaşatmak için işbirliği içerisinde bulunacakları ifadeleri kullanıldı. arakulak,” Marl kentinde son ve aktif olan Augusta Viktotia Maden Ocağının yakında üretimi durdurulmasıyla bundan sonraki süreçte bu kültürün korunması, yaşatılması ve kömür üretimi araçları ile iki kent arası maden sektöründe meslek eğitimi de görüşmede yer alan konular arasında yer alırken, bir maden şehri olan ve kardeş kenti ilan ettiğimiz Castrop Rauxel yetkililerinin Zonguldak ili ile ikili ilişkilerde kooperatif birliğine destek verilecek açıklamaları da bizler için çok büyük önem arz etmektedir” diye konuştu
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER