Almanya’da kültürler buluştu

Almanya’da kültürler buluştu

Almanya’da kültürler buluştu
Almanyanın Castrop-Rauxel kentinde 2010 yılından beri her yıl düzenlenen Kültürlerin Buluşması Festivalinde çeşitli kültürler bir arada buluştu. 
2013 yılından buyana Zonguldakla kardeş şehir olan Castrop-Rauxel kentinde düzenlenen Kültürlerin Buluşması Festivali (Fest der Kulturen) Castrop-Rauxelde yaşayan çeşitli toplumların kültürlerinin bir arada yaşaması, tanıtımı ve kaynaşması amaçlanıyor. Castrop-Rauxel Belediyesi Uyum İşleri Dairesi Ayla Dalkılınç tarafından düzenlenen bu yılki festival Agora Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Devrek ve Devrek kültürü tanıtıldı
Festival kapsamında Avrupa Devrekliler Derneği olarak çeşitli etkinliklerle Devrek ve Devrek kültürü tanıtıldı. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semercinin ikinci defa onur konuğu olduğu olarak katıldığı festivalde Tansel Işık Devrek bastonları, yöresel yemekler, el yapımı takı aksesuarları, mangal ve çay standlar oldukça yoğun ilgi gördü.
Ayrıca Devrek Belediyespora katkı sağlamak amacıyla kurulan takım forma ve atkı standı davetliler tarafından yoğun ilgi gördü. Atkı ve formalar kısa sürede satılarak Devrek Belediyespora önemli maddi katkı sağlandı. Mustafa Kemal Atatürk Gitar Grubu Türk Müziği dinletisi sunarak katılımcılara neşeli anlar yaşattı. Davul-zurna ekibi de büyük bir ilgiyle izlendi.
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci festivalde konuşma yaparak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Semerci yaptığı konuşmasında; Castrop-Rauxel kardeş şehri olan Zonguldaktan geliyorum. Devrek Belediye Başkanı olarak ikinci defa katılıyorum ve burada dost Almanlarla ve hemşerilerimle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu festivallerin ana amacı toplumların kültürel zenginliklerini sergilemek, dost edinmek ve birlik beraberlikte olmayı sağlamaktır. Dünya büyük bir değişim içerisinde, sınırlar yıkıldı, toplumlar birbirleriyle birlik ve beraberlik içinde yaşamak zorunda. Dini inançlarımız farklıda olsa Allahımız aynı, aynı Allahın kullarıyız. Bu nedenle dünya milletleri samimi bir şekilde bir arada yaşamak zorundadır. Allah bu birlik beraberliğimizi bozmasın dedi.
Başkan Semerci, böyle güzel bir festivale katkılarından dolayı Avrupa Devrekliler Derneğine de teşekkür etti. Festivalde bulunan SPD Milletvekili Frank Schwabe ile tanışan Mustafa Semerci, Schwabeye birde Devrek bastonu hediye etti. Festivale ayrıca Avrupa Parlementosu SPD Milletvekili Gabriele Preußta katıldı. Küçük sahne programlarının sergilendiği festivalde, mini tiyatro gösterisi ve Yunan Halk Oyunları gösterisi yapıldı. Festivale Türk, Alman ve diğer milletlerden katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 06:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER