Almayan´daki Zonguldaklılar iftarda buluştu

Almanya’da gurbetçiler tarafından düzenlenen iftar programında bölgede ki gurbetçiler ve üst düzey Alman yöneticiler bir araya geldi

Almayan´daki Zonguldaklılar iftarda buluştu
Almanya’da gurbetçiler tarafından düzenlenen iftar programında bölgede ki gurbetçiler ve üst düzey Alman yöneticiler bir araya geldi 
Merkezi Almanyanın Gelsenkirchen kentinde bulunan Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel oralar organizasyonu sağlanan iftar programında bölgede yaşayan gurbetçi vatandaşlar ile yine bölgenin çeşitli kademelerinde görev yapan idareciler ve siyasetçiler bir araya geldi. Gelsenkirchen-Hassel DİTİB Mescidi-i Aksa Caminde gerçekleştirilen programda davetlilere hitap eden Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Mehmet Karakulak, Avrupa Zonguldaklılar Derneğini başarılı çalışmalarıyla tanınan bir kurum olmuştur. Münster Başkonsolosumuz Pınar Gülün bu birlikteliğin sağlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmesi bizleri oldukça memnun etmiştir kendilerine buradan yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum. İki ülke arasındaki siyasi gerginliğin halklara yansımadığını görmek bizleri oldukça memnun etmiştir. Böyle organizasyonlar birlik beraberliğimizi sağlam zeminde tutulmasına vesile olmaktadır. İslam ve Hristiyan dininde telkinlerin bir bire benzemiş olması öldürmenin yasak olması barış ve huzur içinde komsularınızla hüznümüzün ve sevincimizi paylaşmamızı emretmektedir dedi.
Karakulak konuşmasının devamında, Yasadığımız bu ülkedeki politika bizleri derinden üzmüştür bu konuya fazla girmenin yeri ve zamanı değil ama kısaca da ifade etmeden de geçmek istemedim. Derneğimizin bu etkinliğine uzaktan yakından iştirak eden tüm misafirlerimize dernek yönetim kurulu arkadaşlarıma adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 
Düzenlenen iftar programına; Münster Başkonsolosu Pınar Gülün ve yardımcısı Nizamettin Barutçu Essen Başkonsolosluğunu temsilen Muavin Konsolos Sibel Şahin Azerbaycan Almanya Fahri Büyükelçisi Dr. Yüksel Dükan, Alman milletvekilleri, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Martina Rudowitz, Gelsenkirchen Emniyet Müdürü Achim Deimann, Zonguldak Havalimanı (ZONHAV) Yöneticileri Recep Kahya, Bahattin Emeç, Sadettin Kuloğlu, Türk politikacılar ve çok sayıda davetli katıldı.
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER