ALMUDER´den eğitim semineri

Alaplı Aşağıdağ Köyünde, Zonguldak Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (ALMUDER) tarafından eğitim semineri verdi.

ALMUDER´den eğitim semineri
Alaplı Aşağıdağ Köyünde, Zonguldak Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (ALMUDER) tarafından eğitim semineri verdi.
Zonguldak Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan, seminerde yaptığı konuşmada, köylerde halkı alkol ve uyuşturucuya karşı bilinçlendirmek istediklerini bu doğrultuda Alaplı Aşağıdağ köyünü pilot köy olarak belirlediklerini söyledi. Diğer köylerden de talepler gelmesi doğrultusunda seminer programlarının periyodik şekilde sürdürüleceğini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:
“Çevre ya da daha uzak köylerden taleplerin gelmesi doğrultusunda seve, seve gideriz. Seminerlerimiz sohbet toplantısı ve soru cevap şeklinde geçmektedir. Şu köy uzak, burası yakın diye de düşünülmesin. Biz ALMUDER olarak hazırız. Bu bizim sosyal sorumluluğumuzdur. Bizim öncelikli amacımız, köylerde bu konularda gençlerimiz ve aileleriniz bilinçlendirmektir. Bir genç uyuşturucuya başladı mı bunun önünü kesmek zor. Ama imkansız değil, ancak biz gençlerimiz alışkanlıklara başlamadan bu bilinci aşılamak gayesindeyiz. Tabiri caizse, önce bataklığı kurutalım, sonra sinek gelmeyecektir. Gençlerimizin bu kişilerden uzak durmalarını hedeflemekteyiz. İstatistiklere göre de, uyuşturucu ve alkol alışkanlıkları en çok arkadaş çevresi ortamından kaynaklanmaktadır.”

DAHA CAYDIRICI ÖNLEMLER ALINMALI
Son yıllarda özellikle Bonzai kullanım olaylarında artışlar gözlemlendiğini anlatan Özkan, “Ereğli, Alaplı ve Zonguldak’ta da bu illetten dolayı komaya giren ve yaşamını kaybeden gençlerimiz oldu. 2014’te çıkan yasa ile saat 22’den sonra alkol satışı yasaklandı. Bu çözüm değil restoranlar, barlar, meyhaneler açık ve buralarda alkol tüketilebiliyor. Bunun bir caydırıcılığı, yaptırım gücü olmalı. 2009 yılındaki yasa ile de kapalı yerlerde tütün ve tütün ürünlerinin içilmesi yasaklandı. Artık insanlar evlerinde bile balkona çıkarak sigara içmeye başladılar. Bunlar çok güzel faaliyetler ve biz bu çalışmaların sosyal ve kültürel yönünü yürüterek, eğitim aşamasına önem vermekteyiz” Diye konuştu.

SİZLERİN SAYESİNDE KÖY GAZETESİ ÇIKARTIYORUZ”
Alaplı’nın Aşağıdağ Köyü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erkan Sevim’de yaptığı konuşmada,“ Bizde sizlerin sayesinde köy gazetesi çıkartıyoruz. Nejdet beyin bir projesi vardı. Köyleri gezip bu konuda seminerler vererek, işin eğitici yönünü gençlerle paylaşmak istiyordu. Bizde köyümüze davet ettik. Aşağıdağ köyü aynı zamanda bu konuda pilot bölge olmuştur. Hane, hane gezip bu konuda ilk etapta anket yapmayı düşünüyoruz. Önce durum analizi gerçekleştirdikten sonra proje hazırlayıp bunu Aralık 2015 tarihine kadar tamamlayıp, 2016 yılında somut faaliyetlere geçeceğiz. Bununla ilgili Gençlik Merkezi Kurulup, alkol ve uyuşturucunun zararları konusunda bilgiler verilecek. Ayrıca, ileriye yönelik olarak ta “Avrupa Birliği” Projesi’de düşünüyoruz. Onlar buraya gelip, gençlerimizi oraya getirebiliriz. Siyasi parti temsilcilerimizin bu işe siyasete katmadan çalışmalara destekte bulundukları için, ayrıca ALMUDER’de olmak üzere katkısı, emeği bulunan herkese teşekkür ediyoruz” Dedi.

KİTAPLAR ULUPINAR’DAN, ÇAMLAR YAVUZYILMAZ’DAN
Aşağıdağ Köyü Köy Konağına bitmesinin ardından buraya yapılacak olan kütüphane için eski Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar kitap bağışında bulunacağını bildirildi. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP 3.sıra Zonguldak Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz da köye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu ve 100 adet çam fidanı armağan etti. CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun da ziyaretlerde hazır bulundu.
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER