Alpago’ dan Eser’ e ziyaret

Önceki Devlet Bakanlarından ve CHP Parti Meclisi Üyelerinden Av. Önay Alpago, 6 yıldır kalp ve felç rahatsızlığı ile mücadele eden gazeteci Ali Suat Eser’i evinde ziyaret ederek durumu ile ilgili bilgi aldı.

Alpago’ dan Eser’ e ziyaret

Önceki Devlet Bakanlarından ve CHP Parti Meclisi Üyelerinden Av. Önay Alpago, 6 yıldır kalp ve felç rahatsızlığı ile mücadele eden gazeteci Ali Suat Eser’i evinde ziyaret ederek durumu ile ilgili bilgi aldı.

7 Haziran seçimleri için CHP’den kontenjandan milletvekilliği aday adayı olan Önay Alpago, yanında dostları Ünal Çiftçi ve gazeteci Eyüp Bektaş ile birlikte, Ali Suat Eser’i Ereğli’deki evinde ziyareti sırasında “Suat kardeşim durumunu takip ediyordum, çok badireler atlattın, buna da şükür. Şuanda çok iyi gördüm” dedi.

Yaşantısına özen göstermeye çalıştığını ve bu koşullarda olması gerektiği kadar iyi olduğunu vurgulayan Ali Suat Eser de, Alpago’ya yeni hedefinde başarılar dilerken “Umarım Zonguldak’tan aday gösterilirsiniz. Buna Zonguldak’ın özelde de Ereğli’nin gereksinimi var” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu dönem CHP sıralamayı iyi yaparsa son yıllardaki 2 milletvekilliğini 3’e ve 4’e yükseltebilir Zonguldak’ta. Ülkede iktidara karşı çıkışın en geniş kesimlerin katılımı “Gezi döneminde” yaşandı, Birleşik Haziran Hareketi ile sürdürülüyor. Bu dönemi sol muhalefet iyi değerlendirmeli. CHP de adayları ve söylemlerine bağlı bir şans yakalayabilir. İktidarın içinde de ayrışmalar başlamışken, ülkenin kaderine olumlu yön verilebilir.”

Kadın Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve ERDEMİR İdare Meclisi Üyeliği döneminde de hiç şahsi çıkar hesabı yapmadığını, şuanda iki çocuğunun da maaşlı çalıştığını vurgulayan Alpago, Erdemir işçilerinin toplu işten çıkarıldığında açlık grevlerinde Otomobil İş Sendikasında işçilerle birlikte kaldığını, Erdal İnönü’yü Ereğli’ye getirdiğini ve işçileri işe aldırdıklarını, maden işçilerinin Mengen Yürüyüşlerinde yanlarında olduğunu anımsattı.

Kadın kuruluşları birliğinin ve çok sayıda dernek ve sivil toplum örgütünün üyesi olduğunu, Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını belirten Alpago “Bir dönem de, doğup büyüdüğüm memleketim Ereğli ve Zonguldak’a milletvekili olarak hizmet verebilme arzusu içerisindeyim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER