Amacımız; Son yıllarda artan çevre duyarlılığını desteklemek

Dünya Kitle İletişim Araştırma merkezi tarafından Zonguldak’ta geniş katılımlı çalıştay düzenleneceği bildirildi

Amacımız; Son yıllarda artan çevre duyarlılığını desteklemek

Dünya Kitle iletişim Araştırma merkezi tarafından Zonguldak’ta geniş katılımlı çalıştay düzenleneceği bildirildi.

Projedeki amaçlarının basın mensupları ve yereldeki çevre ile uğraşan sivil toplum örgütlerini çevre bilinci artırma konusunda eğitim vermek olduğunu belirten Proje koordinatör yardımcısı Aykut Alyanak, Projenin ilk ayağı Zonguldak’ta, diğer Çalıştaylarımız ise, Samsun, Ordu, Trabzon ve Hopa’ da gerçekleştirilecek” dedi. Projenin Ağustos ayı başlarında olacağını ifade eden ve Vakıf Başkanı İrfan Demirkol’un özellikle çevre konusundaki hassasiyetine dikkat çeken Alyanak, projenin maddi boyutunun Avrupa Birliği tarafından karşılanacağını söyledi. Amaçlarının son yıllarda hızla artan çevre duyarlılığını desteklemek olduğu belirten Alyanak sözlerine şöyle devam etti; “15 aylık projemizde Karadeniz bölgemizde ardı sıra yapacağımız ve toplamda beş kentimizde yapacağımız çalıştaylarda medya çalışanları ile bölgenin çeşitli STK’larının yanı sıra bağımsız medya kullanıcısı katılımcılar da hedeflenmektedir. Zonguldak, Samsun, Ordu, Trabzon, Artvin, Rize, Artvin illerinde yapılacak çalıştaylarımız bir tam gün sürecek ve çalıştaylar tüm Karadeniz bölgesi illerini kapsayacaktır. Çalıştaylarımızın sabah bölümünde alanlarında yetkin olan uzmanlarımızın eğitimlerinin ardından akşam saatlerine kadar sürecek olan atölye çalışmaları yapılacaktır.Projemiz dâhilinde hazırlanan www.cevreicinmedyaveiletisim.org web portalımız, Karadenizde yaşayan profesyonel olan/olmayan tüm habercilerin bölgelerinde yaşadıkları çevre sorunlarını ivedilikle ve geniş kitlelere sunabilecekleri bir haber portalı olma amacı taşımaktadır. Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de artan yurttaş gazeteciliği hareketinin desteklenmesini de hedefleyen projemiz, bölge insanının bu alanda hak ettiği duyarlılığa ulaşmasına katkıda bulunacak ve çevre duyarlılığının sürekliliği açısından konu ile ilgili belgesel yapılacaktır. Bölge insanlarımızı internet gazeteciliği konusunda bilgilendirmek ve yeni medya olarak tanımlanan içinde facebook, twitter, instagram, youtube’un olduğu haber ve video paylaşım sitelerindeki haber akışını takip edebilmelerini sağlamak ve hatta bizzat haber kaynağı, haber veren/verebilen konumuna ulaşabilmesini, aktif kullanıcılar haline gelebilmesini amaçlamaktır.

SOSYO-EKONOMİK KOŞULLARIN OLUMLU DEĞİŞİMİ, ÇEVRE KALİTESİNE DE POZİTİF KATKISI OLACAK

Sivil toplumu oluşturan bireylerin tarafsız ve hızlı haber alabilmelerinin sağlanması ve bu bağımsız haber kanallarının devamlılığının korunması durumunda kişilerin şahsi düşünce ve davranışlarında oluşması beklenen değişimlerin sonuç olarak ait oldukları topluma da olumlu katkısı olacağı malumunuzdur. Bireyler bağımsızlaştıkça ve örgütlendikçe bireysel hak ve özgürlüklerinin oluşması ve korunması konusunda önemli adımların atılacağı muhakkaktır. Sosyo-ekonomik koşullardaki olumlu değişimin dolaylı olarak insanların, toplumların hayatlarında kaçınılmaz önemi olan çevre kalitesine de pozitif katkısı olacağı beklenebilir.

TÜM İNSANLIĞIN GELECEĞİ DÜNYA EKOLOJİSİNİN AYAKTA KALABİLMESİYLE MÜMKÜN

Doğal kaynakların korunması ve kullanılabilirliğinin sürekliliğinin sağlanabilmesi ülkemizin ve dolayısıyla hepimiz için olmazsa olmazımızdır. Hızla yıkılan bir ekolojik sistemde herhangi bir canlının hayatta kalması artık tesadüflere kalmıştır denebilir. Ülkemizin ve tabii tüm insanlığın geleceği ancak ve ancak içinde yaşadığımız Dünyanın ekolojisinin ayakta kalabilmesiyle mümkündür. Sürdürülebilir kalkınma modelleriyle insanlığın geleceği üzerindeki riskler azaltılmış olacak, kaynaklar üzerindeki baskı mümkün olduğunca azaltılmaya çalışılacaktır. İnsanlığın devamı için ufukta görünen tek çare sürdürülebilir kalkınma modellerinin oluşturulması ve ivedilikle hayata geçirilmesidir. Daha duyarlı, daha temiz, daha paylaşımcı bir Türkiye için Vakıf olarak benzer projelerin yapım ve yürütülmesinde yapacağımız katkılar misyonumuzun devamlılığı açısından bizleri mutlu kılacaktır”. dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER