Ambulans su kanalına düştü, köylüler imdada yetişti

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde hasta almaya giden ambulans yoğun kar nedeniyle su kanalına düştü.

Ambulans su kanalına düştü, köylüler imdada yetişti
Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde hasta almaya giden ambulans yoğun kar nedeniyle su kanalına düştü. Yaklaşık 2 saat bekleyen sağlık görevlilerinin yardımına köylüler iş makinesi ile koştu. Yarım saat süren kurtarma çalışması sonunda ambulans düştüğü su kanalından çıkarıldı.
Ereğli´ye bağlı Dağlıca Köyü´nde 65 yaşlarında bir hasta olduğu konusunda 112 komuta merkezinden bilgi alan özel hastane ambulansı görevlileri, Dağlıca Köyü´ne gitmek için yola çıktı. Köy yolundaki yoğun kar nedeniyle zincir takmak zorunda kalan görevliler, dik rampada zinciri koparttı. Zincirin kopması ile birlikte kontrolden çıkan ambulans su kanalına düştü. Ambulans görevlileri su kanalına düşen ambulansı çıkarmak için çaba gösterse de bunda başarılı olamadı. Köylülerden yardım isteyen sağlık görevlileri kısa süre sonra traktör geleceği bilgisine ulaştı. Ancak merakla beklenen traktörün gelmeyeceği haberi üzerine gazeteciler tarafından Süleymanbeyler Köyü imamı Nuri Aslan´dan yardım istendi. Sağlık görevlilerinin yanına gelen Nuri Aslan, ambulansı kurtarmak için köylülerden iş makinesi istedi. Kısa süre sonra Hüseyin Doğan´ın kullandığı iş makinesi ambulansı kurtarmak için geldi. Yarım saat süren kurtarma çalışması sonucu ambulans düştüğü su kanalında çıkarıldı.
Sağlık görevlisi Mehmet Tekin Zonguldak´a sevke gittik. Dönüşte 112 Soğanlı Rampaları´nda bir vaka daha verdi. Dağlıca Köyü´nde 65 yaşında genel durum bozukluğu olan bir vaka var dedi. Buraya kadar geldik. Şoförümüz aşağıda zinciri taktı. Zincirin birisi koptu. Diğeri ile çıkmaya çalıştık. Şimdide kanala yattı. Yarım saat, 45 dakikadır uğraşıyoruz. Köy hizmetlerinin geleceğini söyledi 112. Yarım saat sonra aradık. Köy hizmetlerinin araçlarının bozuk olduğunu söylediler. Bekliyoruz. İtfaiye gelip bizi alacakmış. Ambulans burada kalacakmış. O şekilde söylüyorlar dedi. İmam Nuri Aslan, iş makinesini gönderen Hasan Doğan´ı arayarak teşekkür etti. Aslan gazetecilere yaptığı açıklamada Bu bizim görevimiz. Neticede ambulans hastaya gidiyor. Sizler aradınız sağ olun. Bizlerde buna elimizden geldiği kadarıyla yardım ettiysek ne mutlu dedi. İş makinesi ile gelerek ambulansı kurtaran Hüseyin Doğan ise konuşmasında Bu ambulans devletin bizim malımız. Saat önemli değil. Hizmet önemli. Yeter ki iş görülsün. Bu araçlar bizim hepimize lazım dedi. Sağlık görevlileri, Dağlıca köyünde ki hastanın durumunun iyi olduğu ve ambulans istemedikleri bilgisi ile köy yolundan geri dönmek zorunda kaldı.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER