ANKARA´DAN GELEN EKİP KESİLEN ELİ ARIYOR

ANKARA´DAN GELEN EKİP KESİLEN ELİ ARIYOR
gundemeregli.com-
Geçtiğimiz Cumartesi günü bağ evinde gerçekleşen cinayeti soruşturmak üzere Zonguldak´ın Ereğli ilçesine, Ankara´dan özel bir ekip geldi. Polis, öldürülen Gizem Tunç’un kesilen ellerini arıyor.
Kdz. Ereğli’de geçtiğimiz Cumartesi günü Uzunmehmet Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulunan bağ evinde Murat Erdoğan (29) ile Gizem Tunç (21) öldürüldü. Gizem ve Murat’tan haber alamayan aileleri polise başvurarak, çocuklarının bulunmasını istedi. Murat Erdoğan’ın dayısı Süleyman Özer, yeğeninin zaman zaman dedesine ait Uzunmehmet Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulunan bağ evinde kaldığını düşünerek buraya bakmaya gitti. Özer ile birlikte bağ evine giden polis ekipleri, içeride Murat Erdoğan’ın cesedi ile karşılaştı. Polis çevrede yaptığı araştırmada ise, bağ evinin 15 metre ilerisindeki çalılıklarda Gizem Tunç’un cesedine ulaştı. Polis olay yerinde yaptığı ilk incelemede, Tunç’un ellerinin bileklerinden kesildiğini ve üzerindeki eşyalarının da alındığını tespit etti.
Cinayet zanlısı olarak ilk şüpheli ise, Gizem Tunç’un yaklaşık 6 yıl ilişki yaşadığı eski sevgilisi Deniz P. tespit edildi. Tunç’un ailesi ve arkadaşları polise verdikleri ifadelerde, Deniz P.’nin hem Gizem’i hem de babası Yunus Tunç´u sürekli tehdit ettiğini söyledi. Olay günü Ereğli’de olduğu tespit edilen ve iki kez bağ evine çıktığı anlaşılan Deniz P., vatani görevini yaptığı Deniz İl Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alınarak Ereğli’ye getirildi. Deniz P. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kocaeli Askeri Cezaevi´ne sevk edildi. Deniz P.’nin tutuklandığı günün akşamı ise babası Ali P., ‘suç delillerini yok edebileceği’ ve ‘cinayete yardım, suç delillerini karartma’ gibi suçlamalarla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, bağ evinde yaşanan cinayette Gizem Tunç’un kesilen elleri bulunamayınca Kdz. Ereğli ilçesine dün öğlen saatlerinde Ankara’dan özel bir ekip geldi. Ankara’dan gelen ve daha önce Reyhanlı saldırısında 53 kişinin öldürülmesi olayını soruşturan özel ekip, önce cinayetin işlendiği bağ evi ve etrafında ardından ise cinayet zanlıları Deniz P. ve babası Ali P.’nin yaşadığı evde suç delili aradı. Özel eğitimli polis köpeği ise hem bağ evinin etrafında hem de Deniz P.’nin evinin etrafında Tunç’un kesik olan ellerini aradı. Polis ekipleri yaptıkları çalışmalar sırasında bağ evi ile Deniz P.’nin evindeki bazı giysiler ile kesici ve delici aletleri incelemek üzere aldı. Gizem Tunç’un kesik elleri ile öldürüldükten sonra delillerin yok edilmesi için üzerinden çıkarıldığı anlaşılan elbiselerini araya polis köpeği, sonuca ulaşamadı.
Polis ekipleri iki kişinin öldürüldüğü cinayetle ilgili olarak suç delillerini bulmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2013, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER